Maceraseverler akın ediyor: Yamaç paraşütü ve kayak heyecanı bir arada!

Erzincan’da bulunan Ergan Dağı Kayak Merkezi maceraseverlere “yamaç paraşütüyle kayak” yapmanın heyecanını yaşatıyor

2 bin 700 metre yükseklikteki tepeye çıkan yamaç paraşütü sporcuları, Erzincan manzarasına karşı uçmanın ve kayak yapmanın keyfini sürüyorlar.

Yamaç paraşütü ve kayak heyecanı bir arada yaşanıyor

Ergan Dağı, doğal güzellikleri ve göl manzarasıyla maceraseverlere 4 ayrı pistte 12 kilometre boyunca kayak yapma fırsatı sağlıyor.

“Ergan Dağı’nda bütün doğa sporlarını aynı anda yapabiliriz”

THK Erzincan Havacılık Eğitim Merkezi Müdürü ve Yamaç paraşütü sporcusu Ali Zaimoğlu, “Kış sporları merkezi, aslında doğa sporları merkezi Erzincan’dayız. Bugün ilimizde Snowboard Türkiye Şampiyonası vardı. Biz de kendi branşımızı yapmak istedik. Paraşütlerimizle aynı parkuru kullanmaya çalıştık. İlimizde bu tür aktivitelerin devamlı yapıldığını insanlara göstermeye çalışıyoruz. Heyecan arayanları Erzincan’a bekliyoruz. Şuan Erzincan’da kayak devam ediyor. Erzincan’ı ayıran en büyük özellik aslında bütün branşların aynı anda burada yapılabilmesi. Ben paraşütümü alıp Uludağ’da uçamayabilirim, Erciyes’te izin vermezler ama Erzincan’da bütün doğa sporlarını yapmaya izin var. Tabii kurallara uyulduğu takdirde” dedi.

“Dünyada yeni bir branş oluşturabiliriz”

Yamaç Paraşütü Pilotu ve Eğitmeni Ferdi Toy, dünyada yeni bir branşın oluşabileceğini ve yarışmaların yapılabileceğini belirterek, “Ergan Dağı hem kayak için hem de snowboard için, aynı zamanda da kayak ve snowboard ile yapılan hızlı paraşüt dediğimiz speed flying paraşütlerle uçmak için mükemmel bir yer. Yaklaşık 1-2 haftadır burada uçuşlar yapıyoruz. Alan bu spor için mükemmel bir yer. Hazırlıklarımızı, planlarımızı yaptıktan sonra belki önümüzdeki yıl burada speed flying ile kapı yarışı yapabiliriz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir