Kurtköy Kapılı Çınar mesire alanı tabiat parkı olmaya yolunda

Yalova’da doğal güzellikleriyle ön plana çıkan Kurtköy Kapılı Çınar mesire alanı tabiat parkı olmaya aday.

Yalova merkeze bağlı Kurtköy’de bulunan Kapılı Çınar mesire alanı doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini adeta büyülüyor. Yalova’nın yeni tabiat parkı alanlarından birisi olmaya aday bölge her mevsim ziyaretçilerden ilgi görüyor.

Yalova merkeze yakınlığı sayesinde ulaşımın kolay sağlandığı Kurtköy Kapılı Çınar mesire alanı Yeşil Mavi Turizm Seyir Yolu üzerinde yer alıyor.

Alabalık üretim çiftlikleri ile de iç içe olan ve Anıt Çınarlar olarak bilinen Kurtköy Kapılı Çınar mesire yeri doğal güzelliğiyle turistlerin ilgi odağı oluyor. Çınar, ıhlamur, kestane, meşe, gürgen, kayın ve çam ağaçları ile bezenmiş ormanlarıyla yeşilin her tonunun gözlemlendiği bölge doğa tutkunlarının vazgeçilmezi haline geldi.

Dereleri, gür ormanlarının yanı sıra doğa yürüyüş parkurlarının da bulunduğu alan her mevsim ziyaretçilerine ayrı bir görsel şölen sunuyor. Bölgedeki Sarıkayalar bölgesi de ilgi çeken yerler içinde bulunuyor.

Yalova’da planlanan tabiat parkı alanlarından birisi olan Kurtköy Kapılı Çınar mesire alanını gezen vatandaşlar, eşsiz güzellikleri fotoğraflayarak ölümsüzleştiriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir