Kurşunlu Manastırı 9 asırlık tarihiyle doğaseverlerin rotasında

Aydında yer alan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, zengin yaban hayatına ev sahipliği yaparken, 900 yıllık Kurşunlu Manastırı da Samson Dağları’nın zirvesinde keşfedilmeyi bekliyor.

Aydın’ın tarih ve doğa birleşimi cazibesini her geçen gün artırıyor. Özellikle Kuşadası’na bağlı Davutlar Mahallesi’nde bulunan antik Mykale’nin 900 metre yüksekliğindeki Kurşunlu Manastırı, temizlik ve restorasyon çalışmalarının ardından turistlerin ilgisini çekiyor.

Geçmişte çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış Aydın, tarihseverleri ve doğa tutkunlarını cezbetmeye devam ediyor.

Kurşunlu Manastırı, 11. yüzyılda Bizans yapısı olarak inşa edilmiş, Hazreti Meryem’e ithaf edilmiş bir Ortodoks Manastırı olarak günümüze ulaşmış. Manastır, dış duvarlarıyla çevrili ve merkezinde bir kilise ile 100 metre doğusunda bir mezar şapeli barındırıyor.

Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın etkileyici ormanında yer alan Kurşunlu Manastırı, özellikle bahar aylarında muazzam renklere bürünüyor.

Manastırın şapelinin tavanındaki freskler, sembolik ve geometrik motiflerle dinle ilgili olayları ve kişileri betimliyor. Doğal ve tarihi güzelliklere sahip bu alan, doğa yürüyüş gruplarının favori rotalarından biri haline geldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir