Kültür Yolu Festivalleri konser ve sergilerle başladı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Kültür Yolu Festivalleri kapsamında Adana’da Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı düzenleniyor.

Adana’da bu yıl 12’ncisi düzenlenen Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı kapsamında şarkıcı Fatma Turgut konser verdi.

Fatma Turgut'un Merkez Parkı'ndaki konserine çok sayıda kişi katıldı. En sevilen parçalarını seslendiren Turgut'a müzikseverler eşlik etti.

Portakal Çiçeği Karnavalı’nda “Osmanlı’dan Cumhuriyete Takılar” sergisi sanatseverlerle buluştu.

Osmanlı dönemi takı sanatının, farklı toplumların estetik anlayışını birleştirerek biçimlendirmesine dikkatin çekildiği sergide, çok renkliliğin hakim olduğu eserler yer alıyor.

Zümrüt, yakut, safir, firuze ve elmas gibi değerli taşların olduğu eserlerde, renkli taş kakma, ajur, kazıma yaldızlama gibi teknikler bir arada kullanılıyor. Bitkisel geometrik desenlerle, hilal gibi çeşitli sembollerin tercih edildiği takılar da sergilenenler arasında bulunuyor.

Portakal Çiçeği Karnavalı’nda, “Eskizden Piksele Dijital Sanat: Anatolia Edition” sergisi sanatseverlerle buluştu.

Küratörlüğünü Ayşe Demirci’nin üstlendiği Adana Müze Kompleksi’nde açılan sergi, Anadolu’nun zengin kültürel mirasını modern sanatla yorumlayarak, beğeniye sunuyor.

Geleneksel desenlerin ve Anadolu motiflerinin dijital sanat ve yapay zeka ile bir araya geldiği sergiye ilişkin açıklamalarda bulunan küratör Ayşe Demirci, "Eskizden Piksele Dijital Sanat" sergilerinin 2022'den beri Kültür Yolu Festivallerinde farklı edisyonlarla izleyicilerle buluştuğunu söyledi.
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir