Ege’de bir vaha: Mıhlı Şelalesi

Çanakkale’nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu’ da bulunan Mıhlı Şelalesi sıcak havalardan bunalanlara kaçış noktası sunuyor. Küçükkuyu’ nun yemyeşil doğasına renk katan Mıhlı Şelalesi doğal güzellikleriyle mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olarak öne çıkıyor. Şelaleye giderken yolun 5 kilometre sonrasında ulaşılan Başdeğirmen mevki bölgenin en ünlü mesire alanlarından biri olarak biliniyor.

Doğa severlerin çok rağbet gösterdiği şelale, çevresindeki huzurlu alanlar sayesinde şehrin karmaşasından kaçıp kurtulmak isteyenler için ideal!

Mıhlı Çayı etrafından Mıhlı Şelalesi’ ne doğru ilerlerken yemyeşil ağaçlardan gökyüzünü göremeyeceksiniz. Mıhlı Şelalesinin bulunduğu yerden Rumlardan kalma bir de değirmen bulunuyor. Su yolları ve taşları aynen muhafaza edilen değirmen restore edilmiş. Roma döneminden kalma kemerli bir köprü de bu eski değirmene eşlik ediyor.

Mıhlı Şelalesi işte bu değirmenin bir kaç metre ilerisinde yer alıyor. Şelalenin olduğu yerde yüzülebilecek ölçülerde harika bir gölet ve bu gölete akan Mıhlı Şelalesi sizi karşılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir