Kruvaziyerlerin yeni gözdesi Ordu oldu

Karadeniz’in en önemli turizm ve ticaret merkezi olmak için son 3 yıldır gelişim gösteren Ordu çıtayı yükseltti. Yol ağını Türkiye ortalamasının 5 katına çıkaran kent, Ünye Limanı ile turizmin yanında ihracat ve ithalatın da merkezi olmayı amaçlıyor.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler’in ulaşım hamlesi, kent üzerinde etkileyici bir rol aldı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, 2019-2023 arasında 2 bin kilometre yolu beton ve asfalta buluşturdu. Türkiye’nin en zorlu coğrafyalarından biri olan Ordu’da, asfalt seferberliği devam ediyor. Toplam yol ağı, Türkiye ortalamasının 5 katından fazla olan kentte sürdürülen yol çalışmalarında büyük aşama kaydedildi.

30 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra Ordu’da asfalt ve beton yol hamlesi ile önemli yatırımlara imza attıklarını ifade eden Başkan Güler, şehirde 26 bin 378 kilometre kırsal yol ağına ulaştıklarını, karayollarına ait yollarla birlikte 27 bin 318 kilometrelik Türkiye’nin en uzun kırsal yol ağına sahip olduklarını ifade etti.

Kruvaziyerin yeni gözdesi Ordu

Türkiye’de gün geçtikçe artan kruvaziyer turizminden Ordu da etkileniyor. 2022 Aralık ayından bu yana dev yolcu gemilerini ağırlayan Ünye Limanı, Ordu’da canlanmasını sağladı. Yapılan büyütme çalışmalarının ardından Ro-Ro ve konteyner taşımacılığına açılan liman, kruvaziyer turizmini de geliştiriyor.

Binlerce turiste ev sahipliği yaptı

Kruvaziyer seferlerinin yeni rotası Ordu oldu. Öncesinde Trabzon, Amasra, İstanbul limanlarında duraklayan gemiler, şimdi ise Ordu’yu da rotasına ekledi. Halen Rusya’dan hareket eden kruvaziyer gemisi Ünye Limanı’na da sefer düzenliyor. Limanın önümüzdeki günlerde daha fazla kruvaziyere ev sahipliği yapması amaçlanıyor.

Lojistiğin yeni adresi oldu

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar sonrası Karadeniz’in en önemli limanlarından biri olan Ünye Limanı’nda aynı anda 3 gemi birden Ro-Ro sevkiyatı gerçekleştirdi. Başkan Güler’in çalışmaları ile Ro-Ro deniz taşımacılığı, konteyner kruvaziyer ve deniz turizmiyle adından söz ettirmeye başlayan Ünye Limanı, ihracat ve ithalatın merkezi olma yolunda hızla ilerliyor.
Rıhtım uzunluğu ve derinliği açısından yüksek tonajlı gemilerin girişine elverişsiz olması sebebiyle bakıma alınarak büyütülen ve kapasitesi artırılarak ulusal ve uluslararası yeterliliğe ulaşan Ünye Liman’ında yurtdışı ihracatları da hız kazandı. İhracat ve ithalatın merkezi olmaya aday olan Ünye Liman’ın da Ordu tarihinde ilk kez uluslararası sevkiyat yapan 3 gemi aynı anda yükleme ve boşaltma gerçekleştirdi.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fatsa açıklarında bulunan adayı turizme kazandırdı. Doğaya uyumlu bir şekilde inşa edilen ve geçtiğimiz günlerde ziyarete açılan Fatsa Adası yine belediyenin ücretsiz seferleri ile ziyaret edilebiliyor. Adaya, Sahil Güvenlik noktasından her gün saat 10.00’da başlayarak saat başı devam eden ücretsiz tekne seferleri ile adayı ziyaret eden vatandaşlar doyumsuz manzaranın tadını çıkarıyor.

5 bin kişi ziyaret etti

Açılışının üzerinden kısa bir süre geçmesine rağmen Ordu Adası’nı 5 binin üzerinde kişi ziyaret etti. Fatsa Adası’nda kayalık üzerine oluşturulan ahşap zemine yaklaşık 150 kişilik açık alan, oturma alanı, kafe, seyir dürbünleri, balık izleme havuzları ve kuş gözlem noktası inşa edildi. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından yapım çalışmaları tamamlanan “Çamlı Köşk Sosyal Tesisleri”nin açılışı düzenlendi.

Başkan Hilmi Güler’in “Sahiller halkındır” kararlılığı ile Altınordu’nun Kirazlimanı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan kumsal alanda 17 katlı 3 blok yüksek ölçekli binaların yıkımının ardından ortaya çıkan alan yapılan peyzaj çalışmaları ile bambaşka bir görünüme kavuştu. Ordu’nun yeni bir sosyal yaşam alanına kavuştuğunun altını çizen Başkan Hilmi Güler, “Açılışını yaptığımız bu alan 12 bin metrekareden oluşuyor. Bu alan da kumsalında denize giren, gölgesinde çay bahçesinde dinlenen, park alanını ailece kullanan vatandaşlar, deniz ve doğanın tadını çıkarıyor. 24 saat canlı olan bu alanın şehrimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir