Köprüçay macera tutkunlarını ağırlıyor

Köprülü Kanyon Milli Parkı’ndaki Köprüçay’da rafting heyecanı yaşanıyor.

Yerli ve yabancı turistlere ev sahipliği yapan Antalya; masmavi denizinin yanı sıra doğasıyla da ilgi topluyor. Bölgeye gelen ziyaretçiler birbirinden farklı aktivitelere katılım sağlıyorlar. Turistlerin en çok rağbet ettiği aktivitelerin başında ise rafting geliyor.

Türkiye’nin en önemli rafting rotalarından olan Köprüçay’da 14 kilometrelik bir parkurda kürek çeken ziyaretçiler adrenalin dolu dakikalar yaşıyorlar.

“Köprüçay’a bu yıl da 1,5 milyon turist bekleniyor.”

Bölgenin yerli ve yabancı macera tutkunlarından yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Beşkonak Karabük Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkanı Ali Tırnaksız, “Günde ortalama 5-6 bin kişi rafting yapıyor. Geçen yıl yaklaşık 1,5 milyon kişi gelmişti, bu yıl ise aynı rakamları bekliyoruz.” şeklinde ifade etti.

Rafting yapan Utku Kanbur, “Bu sıcak havada serinleme fırsatı yakaladık. Biraz korktuk, biraz heyecan yaşadık ama arkadaşlarımızla çok eğlendik” dedi.

Köprüçay’a gelen turistler botlara binip kendilerini serin sulara bırakıyorlar. Tamamladıkları parkurun ardından bölgede çekilen fotoğraflarla adrenalin dolu anlarını kaydediyorlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir