Konya’nın peribacaları ziyaretçilerin yeni rotası olacak

Konya’da rüzgar ve su erozyonuyla şekillenen Kızlar Kayası, çevre düzenlemesiyle turizme kazandırıldı.

Gün batımından sonra da gezilebilen jeolojik oluşumların arasına yapılan merdivenler, kayaları daha yakından görme imkânı sağlıyor.

Yapılan çevre düzenlenmesiyle turizme kazandırılan Kızlar Kayası, zengin tarihi ve kültürel gezi rotasına eklenen yeni bir destinasyon olarak ziyaretçilerini bekliyor.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Burası bizim için eski sandıktan çıkan çok güzel bir yüzük gibi. Hem peyzaj düzenlemesi yaptık hem de insanların yürüyüş yapabileceği, oturacağı alanlar oluşturduk. Aynı zamanda bir seyir terası oluşturarak, insanların oluşumları görmelerini amaçladık. Buranın çeşitli efsaneleri var ama buraya her gelen misafirimiz kendi efsanesini kendisi yazıyor. Aydınlatma çalışması da yapıldı. Bu sayede gündüz gezenler farklı, akşam gezenler farklı güzellikleri gözlemleyebilecek.” şeklinde ifade etti.

“Kapadokya’ya gitmeden peribacalarını gördük”

Kızlar Kayası’nı gezmeye gelenlerden Fatma Nur Deveci, “Buranın çok güzel olduğunu ve çevre düzenlemeleri yapıldığını duydum. Kapadokya’ya daha önce hiç gitmemiştim. Burayı gezerek Kapadokya’ya gitmeden peribacalarının nasıl olduğunu görme imkanım oldu.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir