Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ne yoğun ilgi: 8 yılda 3 milyon ziyaretçi

Avrupa’nın en büyük kelebek uçuş alanına sahip olan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, 2015’ten bu zamana kadar 3 milyondan fazla kişiyi ağırladı

1730 parça cam kullanılarak yaptırılan ve 3 bin 500 metrekare yürüyüş alanına sahip olan bölge yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktaları arasında bulunuyor.

Tropikal Kelebek Bahçesi’nde 40 türde 20 bin kelebek ve 195 civarında bitki türü bulunuyor

“Kelebekler dışında bitkiler de görülebilir”

Yabancı turistlerin de bahçeye ilgisinin dönemsel yükselişler gösterebildiğini dile getiren Tropikal Kelebek Bahçesi Başbiyoloğu Turgut Tuş, “Özellikle bu dönemde Rusya ve Ukrayna’dan ziyaretçilerimiz çok oldu. Şebiarus dönemlerinde ise İranlı ziyaretçilerimiz daha ağırlıklı geliyorlar. Açıldığımız 2015 yılının temmuz ayından günümüze kadar Konya Tropikal Kelebek Bahçesi 3 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlayarak yeni rekorlara imza atıyor. Geçtiğimiz temmuz ayında ise aylık bazda rekorumuzu olan 117 bin ziyaretçi sayısını geçtik.” dedi.

Tuş, “Ziyaretçiler burada birçok ülkeden gelen kelebekleri görebilirken Türkiye’de bulunmayan bitki türlerini de tanıma imkanı yakalıyor. İçeriğinde Böcek Köyü bulunmasıyla da standart hayvanat bahçelerinin dışına çıkan bir konsepte sahip. Buraya gelenler kelebeği görüyor, onun bitkilerle ilişkisini anlıyor, müze kısmında da kelebeğin oluşum aşamalarından kelebeğin ailelerine kadar görüyor. Kelebek dışında kalan beş takımı da farklı örneklerini görerek gezisini tamamlıyor. Aynı zamanda öğrencilerin eğitim aldıkları bir eğitim sınıfımız var. Okul grupları böcekleri, sürüngenleri ve tabii kelebekleri burada görebiliyorlar.” ifadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir