Kız Kalesi’nde hafta sonu yoğunluğu: Akdeniz’in incisi dolup taştı

Uzun yaz tatilinin sonu geldi ve okulların açılmasına bir hafta kaldı. Türkiye’nin gözde merkezlerinden Mersin’deki Kızkalesi’ne gelen aileler, çocuklarıyla vakit geçirerek denizin keyfini çıkardı.

Erdemli sınırlarındaki Kızkalesi sahili çocuklu ailelerin son zamanlarda tercih ettikleri yerlerin başında geliyor. Ailece Kız Kalesi’ne gelenler okulların açılmasına bir hafta kala denize, kuma ve güneşe doydu.

Çocuklar deniz ve kumla vakit geçirirken yetişkinler de çeşitli aktivitelere katılarak hafta sonunu değerlendirdi.

Okullarına açılmasına günler kala ailesiyle Ankara’dan gelen lise öğrencisi Alper Erdoğan, Mersin’in çok güzel olduğunu belirterek keyifli bir tatil geçirdiklerini söyledi.
Deprem bölgesi Adıyaman’dan geldiklerini belirten Murat Çürük , 6 yaşındaki kızının tatil dönüşü birinci sınıfa başlayacağını ifade etti.

“Şuanda konaklayan misafirlerin geneli aile”

Kızkalesi Kültür ve Turizm Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Öztop ise “2023 yaz sezonunu dolu dolu geçirdik. İşletmeler son derece memnun. Özellikle yurt dışından gelen misafirlerimiz de oldu. Okullarına açılmasına da az bir süre oldu. Bu dönemde de Eylül başı olmasına rağmen otellerimiz son derece dolu. Okul öncesinde aileler çocuklarıyla zaman geçirmek için rezervasyon yaptılar. Okul başlamadan önce çocuklara moral tatili oluyor. Şuanda otellerde konaklayan misafirlerin geneli aileler” dedi.

Kızkalesi sahilinin tamamen kumsal olduğuna dikkat çeken Öztop,“20 metreden sonra derinleşen bir denizimiz var. Çocuklar başta olmak üzere herkesin yüzebileceği bir denizimiz mevcut. Deniz sıcaklığı da ideal 27 derece. Geç ısınıyor, geç soğuyor. Ekim’in sonuna kadar denizin sıcaklığı devam ediyor” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir