Kiş Adası “yaz mevsiminde kışı yaşatıyor”

İran’ın Basra Körfezi’ndeki Kiş Adası yılın her dönemi sahip olduğu sıcak havası, kasım ve nisan aylarında tercih edilen deniz turizmiyle dikkati çekerken, buradaki “Penguen Kar Parkı” da ziyaretçilerine yaz mevsiminde kışı yaşama imkanı sunuyor.

Hava sıcaklığı 40 derecenin altına neredeyse düşmeyen Kiş Adası’nda hayat öğle saatlerinde durma noktasına geliyor. Bu saatlerde bölgeyi ziyaret edenler, kutup havasının hakim olduğu Park’ta vakit geçiriyor.

Ziyaretçilerin soğuk havaya uygun kıyafetlerini giyerek eğlenceli dakikalar yaşadığı Penguen Kar Parkı’nda, asma köprü ve atlama kulesi de mevcut.

Kar topu oynayan, kızakla kayan ve fotoğraf çektiren ziyaretçilerin içini ısıtacak sıcak ikramların yapıldığı bir alana da sahip olan Park, 4 katlı bir iş merkezinin ikinci katında yer alıyor.

Parkın sahibi Ali Hanseli, Penguen Kar Parkı’nın 40 derece sıcaklığa sahip bir yerleşim yerindeki ilk kar parkı olduğunu söyledi.

Hanseli, dünyada ilk kez sıcak ve nemli bir yerleşim alanında kar yağdırma yöntemi ile hizmet veren park açtıklarını söyleyerek, “Buraya gelenler her ziyaretlerinde en azından bir kez kar yağışını tecrübe etmiş oluyorlar. Ziyaretçiler, park alanında yağan karın altında kar topu oynayıp, kar yağışını en iyi şekilde değerlendiriyorlar.” dedi.

Hayatında hiç kar görmeyenlerin de mekana girdiklerinde şaşkınlık yaşadığını aktaran Hanseli, şunları ifade etti: “İran’ın güney eyaletlerinde ve Körfez etrafında yaşayanların içinde yaşları 30 ile 40 arasında olup hiç kar görmemiş kişiler var. Kar parkına gelerek burada ilk kez kar yağışını yakından görüp keyifli zaman geçiriyorlar.”

Kiş Adası’nda turizm sezonunun kasımdan nisan ayına kadar devam ettiğini aktaran Hanseli, parkın yeni bir gezi alanı olduğunu dolayısıyla meraklı ziyaretçilerin buraya geldiğini ifade etti.

Hanseli, en sıcak yaz aylarında dahi adanın ziyaret edildiğini, parkı duyanların burayı görmeye ve yeni bir tecrübe yaşamaya geldiğini belirterek, “Penguen Kar Parkı’nı görmeye gelen ziyaretçileri bina içindeki diğer gezme ve eğlenme alanları, sunulan hizmet ve teras katta bulunan kutup kafe ile memnun etmeye çalışıyoruz. Yüzde 90 oranında da bunu başarabildiğimizi söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.

Tahran’dan Kiş Adası’na gezmeye gelen Ahmed Atlu, ilk kez böyle bir parkı ziyaret ettiğini söyleyerek, “Çok iyi bir tecrübeydi ve burayı ziyaret etmekten memnun kaldık. Umarım İran’ın diğer sıcak şehirlerinde de benzer park alanları açılır ve insanlar bu tecrübeyi yaşarlar.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir