Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi 450 bin kişiye ev sahipliği yaptı

İç Anadolu’daki en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’ni 2023 yılında 450 bin kişi gezdi

2013’te kurulan hayvanat bahçesi, 153 türde yaklaşık 1600 hayvana ev sahipliği yapıyor

Yerli ve yabancı turistlerin kentte ilk uğradığı mekanlardan biri olan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi, yüz ölçümü ve barındırdığı türler bakımından öne çıkıyor.

Hayvanat Bahçesi Müdürü Kaan Erkekoğlu,  hayvanat bahçesinde egzotik, tropikal ve evcil olmak üzere 3 grup hayvan türü bulunduğunu belirterek, “Şu an hayvanlarımız kış şartları için özel tasarlanan barınaklarımızda bulunuyor. Kışlık barınaklarda ısı ve nem oranları artırıldı. Barınaklar doğal yaşamlarına en yakın ortama göre ayarlandı.” dedi.

“Enerji ve protein içeren besinler veriyoruz”

Erkekoğlu, “Hayvanlarımıza kış aylarında daha çok enerji ve protein içeren besinler veriyoruz. Yem karışımlarını düzenleyerek vitamin ve mineral desteği sağladık. Hayvanat bahçemizdeki ayılar kış uykusuna yatmıyor. Bunun sebebi de besin bulma konusundaki rahatlık. Yani doğadaki ayılar kış aylarında yiyecek bulamadıkları için uzun süren uykuya yatar. Burada öyle bir sıkıntı olmadığı için uykuya yatma gereği duymuyorlar. Tropikal kuş yönünden zengin bir hayvanat bahçemiz var. Kuşlarımız için de doğal ortamlarına yakın nem ve ısı şartları oluşturuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir