Katar’dan turizmi canlandıracak hamle: Ziyaretçileri için seyahati kolaylaştırıyorlar

Katar Halk Sağlığı Bakanlığı (MoPH) ülkenin seyahat politikasını güncelledi ve 16 Mart 2022 Çarşamba günü saat 19.00 itibariyle aşağıdaki önemli değişiklikler yürürlüğe girdi:

  • Aşılarını yaptırmış AB ve GCC vatandaşları ve ziyaretçileri için seyahat öncesi PCR testi yapılması artık isteğe bağlı olacak bunun yerine varıştan sonraki 24 saat içinde bir Hızlı Antijen testi yapılacak.
  • Aşılarını yaptırmış AB ve GCC vatandaşları ve sakinleri için, daha önce gerekli olan kalkış öncesi çevrimiçi kayıt yerine, kullanıcının uygulamaya yansıtılan bağışıklık kriterlerini karşılaması koşuluyla, ulusal yetkili sağlık uygulaması kabul edilecektir.
  • Tüm seyahatseverler için, COVID-19 bağışıklığının aşı artırıcı doz almasının geçerliliği 9 aydan 12 aya uzatıldı.


Katar’a gelecek misafirler Ehteraz mobil sağlık uygulamasının kullanmaya devam edecekler.
Daha fazla bilgi ve güncelleme için MoPH web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Diğer gereklilikler şunlardır:

  • Katar Halk Sağlığı Bakanlığı tarafından onaylanmış/tanınmış ve belirlenmiş bir bağışıklık geçerlilik süresi içinde uygulanan COIVD-19 aşısı ile tamamen aşılanan tüm ziyaretçiler, kırmızı listede yer alan bir ülkeden seyahat etmedikçe karantinaya tabi değildir. Şu anda kırmızı listede sadece dokuz ülke var.
  • Tüm yolcular Katar’a gelmeden önce Taahhütname ve Onay Formu’nu imzalamalıdır. Form, Halk Sağlığı Bakanlığı web sitesinde, ön kayıt platformu web sitesi www.ehteraz.gov.qa’da ve havayolu online rezervasyon formunda mevcuttur.
  • Ziyaretçiler, Ehteraz mobil uygulamasını indirmeli ve varışta yerel veya uluslararası bir SIM kartın kullanıldığı bir telefonda etkin hâle getirmelidir.

Daha fazla bilgi ve güncelleme için MoPH web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir