Kasım ara tatilinde denizin tadını çıkaracağınız yerler

Okulların kapanmasıyla velileri ve öğrencileri büyük bir tatil heyecanı sarmış durumda. Çocuklar benzersiz bir tatilin hayalini kurarken aileler çocuklarının hayallerini nasıl gerçekleştirebilirim telaşına düştü. Kasım ara tatilinin soğuk havalara denk gelmesi nedeniyle çoğu ailenin aklında deniz tatili planı bulunmamaktadır. Ancak dört mevsimin bir arada yaşandığı ülkemizde kasım ayında da denizin tadını çıkarabileceğinizi bu yazımızla sizlere hatırlatmak isteriz. İşte kasım ayı sömestr tatilinde deniz, kum, güneş üçlüsünü doyasıya yaşayacağınız yerleri aşağıda sıraladık.

Aydın

Aydın, Ege’nin temiz kıyılarına sahip berrak deniziyle gelenleri kendine çekmektedir. Turizm alanında ülkemizin önemli kentlerinden biri olan Aydın, kasım ayında 22-25 derece hava sıcaklığı ile her mevsim deniz tatili sevenlerin gözdesi durumundadır.

Aydın M.Ö 13 yüzyıla uzanan köklü bir tarihe sahip olup birçok medeniyete de ev sahipliği yapmıştır. Bu nedenle arkeoloji ve etnografi açısından oldukça zengindir. Aydın Arkeoloji Müzesi, Karacasu Etnografya Müzesi, Milet Müzesi, Afrodisias Müzesi Aydın’ın arkeolojik ve etnografik zenginliklerini gezeniz sırasında keşfedebileceğiniz yerlerdir.

Denizin tadını her mevsim çıkarabileceğiniz Aydın’da Altınkum Plajı, Sağtur Plajı, Güvercinada Halk Plajı sömestr tatilinizi denize girerek değerlendireceğiniz plajlardan yalnızca birkaçı. Ayrıca Dilek Yarımadası, Büyük Menderes Deltası Milli Parkı, Adaland Aqua Parkı ve Tortuga Pirate Island Theme & Water Park çocuklarınızın doyasıya eğleneceği ayrıca içindeki maceracı tarafı keşfedeceği yerlerdir.

Çocuklarınızla denizin tadını sömestr tatilinde de çıkarabileceğiniz Aydın’da sizleri heyecan dolu bir tatil bekliyor olabilir. Aydın’ın Çine köftesi, paşa böreği, tahinli pidesi, pelvize tatlısı, ebegümeci kavurması ve börülce yemekleri tatiliniz sırasında tatmanız gereken lezzetler arasındadır.

Antalya

Yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olan Antalya, sadece denizi ile değil doğal güzellikleri ile de kendisine hayran bırakmaktadır. Kasım ayında dahi hava sıcaklığının 25 dereceyi gördüğü Antalya’da yılın büyük bir bölümü denize girilmektedir.

Akdeniz’in batısında yer alan Eski yunan ve Roma kalıntılarına ev sahipliği yapan Antalya doğası, denizi ve şelaleleri ile rüya gibi bir şehirdir. Sömestr tatilinde çocuklarınızla hem denizin hem de doğanın tadını çıkaracağınız Antalya’da mutlaka Köprülü Kanyon Milli Parkı‘nı, Karain Mağarası‘nı, Düden Şelalesi‘ni, Manavgat Şelalesi‘ni görmelisiniz.

Ailecek doğa yürüyüşlerini ve kamp yapmayı seviyorsanız Köprüçay ve Kekova Koyu sizler için biçilmiş bir kaftan. Ayrıca çocuklarınızla rafting yapma imkanı bulacağınız Köprüçay ve Kekova Koyu macera ve heyecan dolu bir sömestr tatili geçirmenizi sağlamaktadır. Ayrıca Antalya’nın turkuaz denizi ve yemyeşil doğasını kuşbakışı görmek için Alanya yamaç paraşütünü kesinlikle deneyimlemelisiniz.

Kasım ayında havaları bu kadar sıcak yakalamışken Antalya’da denizin keyfini çıkaracağınız Tekirova Plajını, Konyaaltı Plajı, Ay Işığı Plajı, Patara Kumsalı muhteşem sahillerinden yalnızca birkaçıdır.

Antalya’nın Enginarlı Girit Kebabı, Cive Yemeği, Gökçesu Pilavı, Frigya Biber Dolması yöresel yemeklerini tatil süresince deneyebilirsiniz.

Muğla

Akdeniz ve Egenin arasında bulunan ülkemizin turizm cenneti Muğla tatillerde tercih edilen bölgeler arasındadır. Denizinin ve doğasının güzelliğini kaybetmeyen Muğla her zaman yerli ve yabancı turistlerin gözdesi olmuştur. Bodrum, Fethiye ve Marmaris gibi önemli popüler yerlere sahip olmasından dolayı yazları çok fazla tercih edilmektedir.

Yazın keyfini kalabalıktan dolayı çıkaramayacağını düşünenler ve kalabalıktan hoşlanmayanlar için sömestr tatilinde Muğla gezisi en uygun dönemdir. Kasım ayında termometrelerin 29 dereceyi gösterdiği Muğla’da mavinin binlerce tonunu göreceğiniz Kızkumu Plajı, Zeytinlikuyu Plajı, Bitez Plajı ve Ölüdeniz Plajı’nda denize girebilirsiniz. Ayrıca Ölüdeniz tatiliniz ölümsüzleştirmek için yamaç paraşütü deneyimini yaşamanızı tavsiye ederiz.

Ayrıca Muğla tatilinizde Bodrum Tuzla Kuş Cenneti, Karabağlar Yaylası, Saklıkent Kanyonu, Turgut Şelalesi ve rafting için uygun ortama sahip Dalaman Çayı’nı da ziyaret etmelisiniz.

Ülke turizminde önemli bir yeri olan Muğla’nın gastronomi açısından da oldukça önemli bir yeri vardır. Muğla tatilinizde Sündürme tatlısı, Börülce Ekşilemesi, Çökertme Kebabı, Bodrum Mantısı yemeklerini tatmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir