Kars turizminin yeni gözdesi: Eko turizm

Eşsiz doğasıyla ünlü Kars’ın Sarıkamış ilçesinde hizmete giren “eko turizm” alanı, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

Sarıkamış’a yaklaşık 7 kilometre uzaklıktaki bölgede Tarım ve Orman Bakanlığınca Keklik Deresi Eko Turizm Alanı yapıldı. Bölge şelale, seyir terasları, fotoğraf çekim alanı, ahşap köprü, 25 dinlenme bankı, yağmur barınakları, 650 metrelik yürüyüş yolu ve oturma alanlarıyla hizmet veriyor.

Çeşitli yollarla bölgeye tatil için gelen insanlar, sarıçam ağaçlarıyla çevrili eko turizm alanında doğayla baş başa olmanın keyfini yaşıyor.

Doğaseverlerden Ahmet Taştan, Sarıkamış’ın muhteşem bir doğaya sahip olduğunu söyledi.

Taştan, doğanın korunması gerektiğini ifade ederek, “İnsanlar lütfen doğayı kirletmesinler, sahip çıksınlar. Çünkü Sarıkamış’ın bulunmaz doğası, havası var. İnsanlar bu temiz havanın, doğanın tadını çıkarsınlar.” dedi.

Demet Özdemir de alanın tamamen bir doğa harikası olduğunu belirterek, “Eko turizm alanımız çok güzel olmuş. Tam bir doğa harikası. Çoluk çocuk gelip burada piknik yapıyoruz. İnsanlarımızın daha duyarlı ve temiz olmaları gerekiyor, ormanlar bizim yaşam alanımız.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir