Kış mevsiminin gözde merkezi: Abant Gölü Milli Parkı

Bolu’nun en önemli turizm merkezlerinden biri olan Abant Gölü Milli Parkı, her mevsimde muhteşem manzaralar oluşturuyor. Kış mevsiminde bembeyaz bir örtüyle kaplanan Abant, kesinlikle kışın gidilecek yerler arasında bulunuyor.

Doğaseverlerin uğrak noktası olan Abant Gölü Milli Parkı, ziyaretçilerini doğal güzelliğiyle hayran bırakıyor. 127 hektar alanı kapsayan göl; yaz mevsiminde turkuaz rengi suyuyla göz kamaştırırken, kış mevsimde ise beyaza bürünen çam ağaçlarının suya yansımasıyla ziyaretçileri cezbediyor.

Yılın her ayı ayrı bir güzelliğe sahip olan Abant Gölü’nde, kışın yapacağınız birçok aktivite bulunuyor. Bunlar; Abant Tabiat Parkı girişinde ücretsiz ziyaretçi tanıtım merkezini gezmek, doğa yürüyüşüne çıkmak, yürüyüş yapmak ve kartopu oynayarak eğlenceli zaman geçirmek.

Kış tatilinizi kayak merkezinde değil de, böylesine göl manzaralı tabiat parkında geçirmek isterseniz Abant Gölü’nü tercih edebilirsiniz. Çam ağaçlarının olduğu ormanlar arasında konumlandırılmış birçok konaklama alanı bulunuyor. 2 yıldızlı oteller, 5 yıldızlı oteller, bungalovlar kısacası her bütçeye uygun konaklama alanları yer alıyor.

Gölün çevresinde bulunan banklarda kahvenizi yudumlayıp, doğayla baş başa kalmak istemez misiniz? Kim istemez ki…

Dört mevsim yerli ve yabancı binlerce kişinin akınına uğrayan Abant Gölü, içerisinde bulundurduğu bitki çeşitliliğiyle ve canlı türüyle de yaşam alanını oluşturuyor.

Abant ziyaretinde ne yenir?

Abant Gölü Milli Parkı’nın içerisinde her damak tada hitap eden restoranlar bulunuyor. Bölgeye ait yöresel yemeklerinde bu restoranlarda yerini aldığını söyleyebiliriz. Kış mevsiminde ise vazgeçilmez lezzet olan alabalık ve sucuk ekmek de satılıyor.

Aynı zamanda Abant Gölü Milli Parkı’nı ziyaret ettiğinizde kendinize veya sevdiklerinize hediyelik eşya alabileceğiz dükkanlarda mevcut. Park içinde bulunan satış reyonlarında rengarenk, çeşit çeşit hediyelikler bulabilirsiniz.

Nasıl gidilir?

Bolu merkeze 35,6 kilometre mesafede yer alan Abant Gölü Milli Parkı’na, aracınızla gideceksiniz 37 dakikada ulaşım sağlayabilirsiniz. Eğer şehir dışından uçakla ulaşım sağlayacaksanız, Bolu Havalimanı’ndan Abant’a 38 dakikaya varacaksınız.

Aynı zamanda Abant’a giden toplu taşıma araçları da yer alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir