Karavana hücum! Satışlar yüzde 400 arttı

Pandemi ve deprem sonrası karavanlar yeniden popüler hale geldi, özellikle otel fiyatlarındaki artış nedeniyle 2023 yılında sektörde karavan satışları %400 arttı.

Türkiye’deki lisanslı karavan üreticisi sayısı 1000’e ulaştı ve yıllık üretim 170-180 bin adet olarak gerçekleşti. Anadolu Ekspo Fuarcılık Genel Müdürü Tamer Karaoğlu, 2024 yılında da karavanların talep gördüğünü söyledi.

Karavan üreticileri Avrupa'yı ana hedef olarak belirliyor çünkü pandemi, deprem ve kira artışlarıyla birlikte Türkiye'de de talep arttı. Geçen 2 yılda üretici sayısı 5 kat artarak sektörü canlandırdı. Karavan sektörü, Avrupa'ya ihracatıyla ön plana çıkıyor ve önümüzdeki 10 yıl içinde dünyanın karavan üretim merkezi olmayı hedefliyor.

Karaoğlu, yaz tatili için konaklama tesisleri yerine karavan satın almayı tercih edenlerin sayısında artış olduğunu anlattı. Talep hızla yükseldiği için İstanbul’da Karavan Tanıtım Günleri düzenlenecek. 26-28 Nisan tarihleri arasında Kozyatağı MetroGross marketin otopark alanında düzenlenecek etkinlikte, 19 firma 40 adet karavanla yer alacak. Etkinlik ücretsiz olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir