Camper Camping at the Glacier Lake. Camper Van Vacation.

Karavan seçiminde dikkat edilecek hususlar

Koronavirüs salgınıyla beraber karavan turizmi de bir hayli ilgi görüyor. Otel tercih etmek istemeyen gezginler karavanla seyahat ederek otellerini gittikleri her yere götürme fırsatı bulabiliyorlar. Eğer siz de karavanla seyahat hayali kuruyorsanız karavan seçiminde dikkat edilecek hususları bilmenizde fayda var.

İLK OLARAK BÜTÇE BELİRLEYİN

Kendinize ne kadar bütçeniz olduğunu sormalısınız. Bu bütçenin ne kadar üzerine çıkabileceğinizi de ayarlarsanız iyi olur. Sizin için en uygun karavanı seçtikten sonra içerisinde değişiklik yapmak isteyebilirsiniz.

ARAÇTA NEYE ÖNCELİK VERDİĞİNİZİ BİLİN

Karavan seçerken dikkat etmeniz gereken bir nokta iç dizayn mı önemli yoksa aracın teknik özellikleri mi buna karar vermelisiniz. Eğer sürekli kullanacaksanız ve uzun süre karavanda yaşam sürecekseniz iç dizaynın pratik yaşam alanı sunmasına zen göstermeli ve diğer özelliklerine de bakmalısınız. Duş, tuvalet, temiz su tankeri gibi özellikleri önemli.

KARAVANLA SEYAHATİ HANGİ MEVSİMDE YAPACAKSINIZ?

Karavan seçerken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu da hangi mevsimde seyahat yapacağınız. Sadece sıcak yaz günlerinde kullanacaksanız buna uygun karavan tercih edebilirsiniz. Bütün düzenlemelerini de buna göre yaparsınız. Ekstra maliyete girmeden bu ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

ÖNCE KARAVAN KİRALAYIN

Karavan almadan önce sizin için en uygun karavan modelini bulamadıysanız bu durumda karavan kiralamanızı öneririz. Kiralamak sizin net karar vermenizi sağlayacaktır. Kiraladığınız modeller içinden en çok beğendiğinizi tercih edebilirsiniz.

KARAVAN TÜRÜNÜ BELİRLEYİN

Çekme karavan mı yoksa moto karavan mı tercih edeceksiniz bunun kararını vermek için etraflıca düşünmeniz gerekiyor. Karavan seçerken dikkat edilecek hususlar arasında yer alan bir konu da karavanın türü oluyor. Çekme karavanlar birçok yönden daha avantajlı görünüyorken daha kullanışlı olmasını isterseniz moto karavan da tercih edebilirsiniz. Ancak ruhsat almanız zorunlu olacak ve biraz daha pahalıya mal olacaktır.

1 yorum
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir