Karadeniz turuna çıkanların uğrak noktası: Giresun Adası

Orta Çağ’dan kalma sur, sarnıç, manastır harabesi ve mezar yapıları gibi tarihi unsurların yer aldığı Giresun Adası; yerli ve yabancı turistlerin rotaları arasında bulunuyor.

Doğu Karadeniz’de, geçmişte insanların yaşadığı tek ada olan Giresun Adası’na gelenler; Bizans mezarları, tarihi surlar ve manastır harabesi gibi tarihi kalıntıları inceleme imkânı buluyor.

Mitolojik hikâyeleri ve tarihi kalıntılarıyla ziyaretçilerini ağırlayan Giresun Adası, çok sayıda kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

Üçkayalar Balıkçı Barınağı’ndan günlük tur düzenleyen teknelerle ulaşım sağlanabilinen ada, hava şartlarına göre ekim ayına kadar ziyaret edilebiliyor.

İlk kez bir adaya çıktığını dile getiren Işık, “Giresun Adası çok enteresan bir yer, tarihi, atmosferi çok değişik. Ada çok doğal, hiç el değmemiş, her şey olduğu düzende kalmış. Tarihi kalıntılar da günümüze kadar gelmiş, beni en çok etkileyen mezar bölümü oldu, kale bölümü de bizleri etkiledi.” dedi.

Amasya’dan gelen Selim Eroğlu, “Adayı gezip tarihini görmek bizim için gerçekten çok farklı oldu. Bundan önce katıldığım tekne turlarında bu tür yerlerin genelde etrafından geçip giderdik ama şu anda adanın içerisine çıkmak bizi memnun etti. Buraya gelmeden önce bu kadar bitki çeşitliliği hayal etmemiştim.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir