Kapadokya’daki müze ve ören yerlerine ilgi artıyor: Ziyaretçi sayısı 3 milyonu aştı

Kapadokya bölgesindeki müze ve ören yerleri, 2023 yılının ilk 8 ayında 3 milyon 53 bin 827 yerli ve yabancı turisti ağırladı.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Kapadokya; peribacaları, yer altı ve yer üstü oluşumları, vadileri ve eşsiz güzellikteki müze ve ören yerleriyle ziyaretçilerine ev sahipliği yapıyor.

Yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan bölgeyi Ağustos ayında 697 bin 778 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Hacı Bektaş Veli Müzesi 285 bin 200 kişi ile ağustos ayında en çok ziyaretçi ağırlayan müze oldu. Hacıbektaş’ı 109 bin 14 kişi ile Zelve ören yeri ve 100 bin 565 ziyaretçi ile Göreme Açık Hava müzesi takip etti.

Kapadokya bölgesi için Ağustos ayının hareketli geçtiğini söyleyen Turizmci Mehmet Dinler, “İlimizde bulunan müze ve ören yerleri yaklaşık 700 bin ziyaretçi sayısına ulaştı. Bu artan ilginin başında Hacı Bektaş Veli Anma Törenleri yer aldı. Ayrıca Kültür ve Turizm Bakanlığının bölgemizde ilk defa yaptığı Kültür Yolu ve Balon festivalinin çok büyük katkısı oldu. Yine geçtiğimiz ayda gurbetçi vatandaşlarımızın Ülkemizi ziyaret etmelerinden dolayı ciddi anlamda pay aldık. Özellikle Çin’de pandemi sonrası hareketliliğin artacağı, Singapur, Endonezya ve Malezya’dan taleplerin geldiğinin farkındayız. Okulların açılması ve deniz sezonunun bitmesi ile beraber farklı profilde yerli ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedefliyoruz. Her zaman dediğimiz gibi Kapadokya sonbahar aylarında da çok güzel.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir