Kapadokya otelleri İslami tatil ayrıcalığıyla misafirlerini bekliyor

Türkiye’nin en popüler turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya; büyüleyici doğası, eşsiz güzellikteki vadileri ve açık hava müzeleri ile mutlaka deneyimlenmesi gereken bir tatil rotası sunuyor.

Türkiye’nin birçok noktasında olduğu gibi Kapadokya’da da dini hassasiyetlere uygun İslami oteller bulabilmek mümkün. Yılın her döneminde farklı bir güzelliğe bürünen şehirde tatil yapmak isteyen muhafazakar aileler için birbirinden farklı helal özellikli oteller bulunuyor.

Kapadokya’daki helal tatil fırsatlarını HalalBooking ayrıcalıklarıyla inceleyebilirsiniz.

Anadolunun merkezinde yer alan Kapadokya, tarihi ve kültürel değerlerinin yanında eşsiz doğası ile tatilcilerin tercihlerinin başında geliyor. Kapadokya’da İslami otellerin ayrıcalıklarından faydalanabilir, ailenizle huzurlu ve keyifli bir tatil yapabilirsiniz.

Bu içeriğimizde Kapadokya’yı ve bu eşsiz güzellikteki şehirde İslami hassasiyetlere uygun bir şekilde tatil yapabileceğiniz en iyi otelleri tanıtacağız.

Kapadokya’ya nasıl gidilir?

İç Anadolu bölgesinin merkezinde konumlanan Nevşehir, ulaşım imkânı olarak oldukça merkezi bir noktada bulunuyor. Hem hava yolu hem de kara yolu ile Nevşehir’e ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kapadokya’ya ne zaman gidilir?

Kapadokya ziyaretçilerine her mevsim farklı güzellikler sunuyor. Bu nedenle Kapadokya’da tatil yapacağınız zamanı, gerçekleştirmek istediğiniz aktivite türlerine göre belirlemelisiniz. Eğer balon turu yapmayı planlıyorsanız, şehrin manzarasını en güzel şekilde görebileceğiniz yaz aylarını seçmelisiniz. Bisiklet turu veya doğa yürüyüşleri gibi fiziksel aktiviteler gerçekleştirmeyi düşünüyorsanız gezinizi bahar aylarında planlamalısınız.

Kapadokya’da gezilecek yerler

1.      Uçhisar Kalesi
Kapadokya’nın zirvesi olarak kabul edilen Uçhisar Kalesi, şehrin en güzel seyir noktalarından biri. Kalenin bulunduğu tepede gün batımını seyredebilir veya buradaki tünellerde eşsiz bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz.

2.      Göreme Açık Hava Müzesi
Bölgenin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Göreme Açık  Hava Müzesi, tarihi kiliseleri ve peri bacalarıyla arkeoloji tutkunlarına ev sahipliği yapıyor.

3.      Ihlara Vadisi
18 kilometrelik yürüyüş parkuruyla tarih ve kültür meraklıları tarafından ilgi toplayan Ihlara Vadisi’nden sıcak hava balonlarını izleyebilir ve bu eşsiz doğa manzarasını fotoğraflayabilirsiniz.

4.      Üç Güzeller
Kapadokya bölgesinin en meşhur ve ilginç peri bacaları olan Üç Güzeller, ziyaretçilerine büyüleyici bir manzara sunuyor.

5.      Güvercinlik Vadisi
İsmini tarihte burada yaşayan insanların kayaları oyarak açtığı güvercin yuvalarından alan Güvercinlik Vadisi; doğa yürüyüşü ve bisiklet gibi sportif aktivitelere ev sahipliği yapıyor.

6.      Ürgüp
Ürgüp’te yer alan Temenni Tepesi’nden şehrin büyüleyici manzarasını seyredebilirsiniz.

Kapadokya’da yapabileceğiniz aktiviteler

1.      Güvercinlik Vadisi’nde yürüyüş yapın
Güvercinlik Vadisi, Kapadokya’da doğa yürüyüşü yapabileceğiniz en güzel rotalardan biri. Parkur boyunca işaretlenmiş olan yönlendirmeleri takip ederek yürüyüşünüzü tamamlayabilirsiniz.

2.      Kapadokya vadilerinde ATV yapın
Kapadokya’nın birbirinden farklı güzellikteki vadilerinde trekking veya ATV turu yapabilirsiniz. Bu eşsiz deneyiminiz sırasında şehrin sunduğu büyüleyici resmi görebilirsiniz.

3.      Balon turu yapın
Hava şartlarının uygun olduğu günlerde düzenlenen balon turlarına katılım sağlayabilirsiniz. Şehrin büyüleyici ambiyansının içinde havalanan balonlarda, vadileri tependen gözlemleyebilirsiniz.

4.      Yeraltı şehirlerini keşfedin
İçerisinde sulama, havalandırma ve ısınma tesislerinin bulunduğu yer altı şehirlerini gezebilirsiniz.

5.      Balon manzaralarına karşı kamp yapın
Güne Kapadokya semalarında süzülen balon manzaraları ile başlamak isterseniz Kızılçukur Vadisi’ne karşı kamp yapabilirsiniz.

6.      Avanos’ta çömlek yapımı atölyesine katılın
Avanos’ta çocuğunuzla birlikte katılabileceğiniz bu aktvive boyunca çömlek yapımını izleyebilir veya tezgahın başına geçip yeteneğinizi sergileyebilirsiniz.

Kapadokya’nın büyüleyici ambiyansını hissedebileceğiniz ve İslami şartlara uygun olarak tatil yapabileceğiniz otelleri sizler için derledik.

Kapadokya’da sizler için seçtiğimiz ilk tesis Alaturca House Hotel

Kapadokya’nın merkezinde Göreme Kasabası’nda yer alan Alaturca House Hotel, güler yüzlü personeli ve dinlendirici ambiyansıyla misafirlerini ağırlamaktadır. Ailenizle huzur içinde tatil yapabileceğiniz Alaturca House Hotel’de yer alan tüm yiyecekler helaldir ve otelin hiçbir noktasında alkol servisi yapılmamaktadır.


HalalBooking avantajlarından yararlanabileceğiniz diğer tesisimiz Ajwa Cappadocia

Ürgüp’te yer alan ve Osmanlı dekoruna sahip olan Ajwa Cappadocia’da bayanlara veya aileye özel hizmet veren kapalı yüzme havuzu, spa tesisi, Türk hamamı, fitness ve sauna bulunmaktadır. Tesisteki tüm yiyecekler helaldir ve alkol servisi yapılmamaktadır. İslami tatilin ayrıcalıklarından faydalanabileceğiniz Ajwa Cappadocia çocuk oyun alanı, çocuk kulübü ve resim etkinlikleri ile çocuklu ailelere konforlu bir ortam sunmaktadır.


Kapadokya’da sizlere tavsiye edebileceğimiz bir diğer otel Sah Saray Cave Suites

Kapadokya’nın merkezinde yer alan ve büyüleyici manzaralar sunan Sah Saray Cave Suites, mağara konseptinde bir oteldir. Güvercinlik Vadisi ile Uçhisar Kalesi’ni görebileceğiniz tesiste yer alan tüm yiyecekler helaldir. Hiçbir noktasında alkol servisi yapılmayan helal özellikli otelde, aileye özel kapalı veya açık korunaklı yüzme havuzlarının yanında spa tesisi bulunuyor. Ayrıca otelin bazı odalarında tamamen korunaklı yüzme havuzları ve jakuzi bulunmaktadır böylece aileler baş başa havuzda yüzmenin keyfini çıkarabilirler. 


Gezelim.com okuyucuları için önerebileceğimiz diğer tesis Kapadokya Hill Hotel & Spa (12+)

Nevşehir bölgesinde yer alan Kapadokya Hill Hotel & Spa (12+), Ürgüp ve Nevşehir Müzesi’ne 5 dakika uzaklıkta bulunuyor. Tüm yiyeceklerin helal olduğu otelin bazı odalarında aileye özel korunaklı havuz ve spa hizmeti bulunmaktadır.


Bir diğer otelimiz Roza Resort Otel

Kozaklı bölgesinde yer alan Roza Resort Otel’de tüm yiyecekler helaldir ve alkol servisi yapılmamaktadır. Bayanlara özel korunaklı kapalı havuzu ve spa tesisi sayesinde gönül rahatlığıyla tatil yapabilirsiniz. Çocuk kulübü, çocuk oyun alanı ve havuzu hizmeti sunan Roza Resort Hotel tam anlamıyla dinlenebileceğiniz bir tatil vadediyor.


Okuyucularımıza tavsiye edebileceğimiz son tesis Dinler Hotels Urgup

Ürgüp’te yer alan Dinler Hotels Urgup, modern bir şekilde dekore edilen odaları ile ziyaretçilerini ağırlamaktadır. Otelde yer alan yiyeceklerin tümü helaldir. Çocuk oyun alanı ve mama sandalyesi hizmeti veren tesiste konforlu bir tatil yapabilirsiniz.

Bu yazımızda Gezelim.com okurlarımıza Kapadokya’yı ve helal tatil yapılabilecek en güzel otelleri tanıttık. Tatile çıkarken HalalBooking ayrıcalıklarından faydalanmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir