Kadıralak Yaylası’nda ‘mavi yıldız’lar çiçek açtı

Kadıralak Yaylasın’da her yıl masmavi çiçek açan mavi zakkumlar ziyaretçilere unutulmaz anlar yaşattı.

Trabzon’un Tonya ilçesindeki Kadıralak Yaylası’nın ünlü “mavi yıldız” çiçekleri, İlkbahar mevsiminin kendini göstermesi ve karın tamamen erimesiyle ortaya çıktı. Merkeze 9 kilometre uzaklıktaki, 1300 metre rakımlı Kadıralak Yaylası, nisan ayında “mavi zakkum” olarak da bilinen mavi yıldız çiçekleriyle süsleniyor.

İnce uzun yapraklı çiçek yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Uluslararası Bern Sözleşmesi gereği Türkiye’nin korumakla yükümlü olduğu bitkiler arasında bulunuyor.

Her yıl nisan ayında çiçek açıyor

Her geçen yıl çiçekleri sayesinde daha da ünlenen yayla, fotoğraf sanatçılarının da bu tarihlerde ilk duraklarından biri oluyor. Nisanın ilk haftasından itibaren açmaya başlayan ve bir ay süreyle Kadıralak’ı süsleyen çiçekler, nisan başında yağan kar nedeniyle geç ortaya çıktı.

Karların erimesiyle yüzünü göstere mavi yıldızlar, ziyaretçilerine beklenen görsel şöleni sunmaya başladı.

Güzel havayı kaçırmak istemeyen fotoğraf tutkunları ve doğa severler, Kadıralak’ın yolunu tuttu. Fotoğraf sanatçıları, sabah saatlerinden gün batımına kadar mavi çiçekleri en güzel şekilde görüntülemek için çabalarken, ziyaretçiler ve horon ekipleri horon oynayarak adeta doğanın canlanmasını kutladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir