Giresun’un buzul gölleri vatandaşların yeni gözdesi oldu

Giresun’un Dereli ilçesindeki Gölobası ve Avşar yaylalarında yer alan buzul göller, kano ve trekking tutkunlarının uğrak noktası haline geldi.

‘Karagöller’ olarak bilinen bölgedeki doğal zenginlikleri görmek isteyen doğa tutkunları için 5 yıldır belirli zamanlarda yürüyüş düzenleniyor.

Gölobası Yaylası’nda 2 bin 709 rakımdaki Aygır Gölü ve 2 bin 754 rakımdaki Camlı Göl ile Avşar Yaylası’nda 2 bin 633 rakımdaki Sağrak Gölü, kar manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor.

Yakın dönemde etkinliğe kano sporunun da dahil edilmesiyle doğaseverlerin buzul göllerine ilgisi arttı. Camlı Göl’de yaz aylarından gerçekleştirilen kano etkinliğinde doğa tutkunları buzul gölünde kürek çekip farklı bir deneyim yaşıyor.

Giresun Doğa Sporları Kulübü (GİDOSK) Başkanı Ahmet Kılıç, sporcularla yaptıkları kano etkinliklerinin ardından doğaseverlerden de bu yönde talep geldiğini söyledi.

Kılıç, Camlı Göl’ün kano için uygun olduğunu belirterek “Göl gayet büyük, özellikle yüksek rakımda bir kano etkinliği yapıyoruz. Şu an temmuz ayının sonundayız, göl kenarlarında hala kar var. Bu da insanda farklı bir heyecan oluşturuyor, bu açıdan çok daha ilgi çekiyor” dedi.

Etkinliğe katılan Mustafa Aydın, buzul göllerinde kano yapmanın çok keyif verdiğini söyledi. Geçen hafta da bölgeye geldiğini belirten Aydın, “Gölün çevresinin tamamı karla kaplıydı ancak çoğu erimiş ama yine de keyifli. Herkese tavsiye ediyoruz” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir