Kaçkarlar’da kış sporları rotaları oluşturuldu

Kaçkarlar’da kış sporları için 4 yeni rota oluşturuldu. Ovit Dağı, Cimil ve Handüzü yaylaları ile Galer Düzü mevkisinde oluşturulan rotalar sayesinde Rize’nin spor turizmindeki payının artırılması amaçlanıyor

Helikopterli kayak olarak adlandırılan “heliski” sporuyla Avrupa’da adını duyuran ve sporcuların ilk tercihleri arasındaki Kaçkar Dağları’nda yeni rotalar belirlendi.

Bölgede yer alan konaklama yerleri ve sosyal tesisler sporculara, doğa tutkunlarına ve turistlere hizmet vermeye başladı

“Denizi görerek kaydığınız çok nadir yerlerden biri”

Rize’de dağların altyapısını planlayarak kış sporları özelinde kullanılmasını planladıklarını belirten Vali İhsan Selim Baydaş “Muhteşem yerlerimiz, marka değerlerimiz var. Ovit, Cimil, Handüzü, Ayder ve üzerindeki yaylaların tamamı, Galer Düzü onlardan bir tanesi. Özellikle Galer Düzü, kayaklı koşunun tescilli olduğu, sporcu yetiştirilen bir yer. Altyapıları geliştirmeye çalışıyoruz.” dedi.

Bölge sporcuları gelişmelerden memnun

Kayak yaparken 180 derece manzarada deniz ve dağların izlenebileceği inanılmaz anlar yaşandığını ifade eden Dağcı Adnan Er, “Kış sporları için inanılmaz bir alan. Handüzü Yaylası, Uluslararası Kayak Federasyonu tarafından sertifikalandırıldı. Güzel planlanırsa kış sporları için çok önemli bir merkez olacaktır.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir