İzmir’deki “Hayalet Köy” Efeler Yolu rotasıyla canlandı

İzmir’de 8 kişinin yaşadığı “Hayalet Köy” Efeler Yolu rotasıyla hareket kazandı.

Efeler Yolu yürüyüş rotası; İzmir’in Bornova ilçesindeki Nif Dağı’ndan başlayarak Selçuk ilçesindeki Meryem Ana Evi’nde son buluyor.

Batı Anadolu’da efe kültürünün yansımalarının bulunduğu 28 köyü birbirine bağlayan Efeler Yolu yürüyüş rotası, “Hayalet Köy” olarak adlandırılan Lübbey’in ziyaretçilerini arttırdı.

1000 metre rakımlı Lübbey Yaylası’nda yer alan ve halkının göç etmesi sonucu nüfusu 8’e düşen Lübbey Mahallesi, doğası ve tarihi yapılarıyla ilgi topluyor.

“Esnaf memnun”

Mahallede kahvehane işleten Mehmet Güler de köyü tanıtmak için çaba gösterdiklerini, Efeler Yolu ile hareketliliğin arttığını belirterek, “Köyümüzde evlerde restorasyon çalışmaları başladı. Yurt içi ve yurt dışından ziyaretçilerimiz oluyor, konaklama için de gelenler oluyor. Özellikle cumartesi pazar hareketliyiz.” dedi.

“Efe kültürünün önde gelen köyleri bu rotada”

Lübbey Mahallesi esnafı Muzaffer Coşut, “Bazı ev sahipleri restorasyon çalışması ile evlerine yeni bir görünüm kazandırmaya başladılar. Yenilenen evlerin çoğalmasıyla köydeki o eski yıkık görüntünün yerini daha güzel bir manzaranın alacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Fotoğraf tutkunları ve doğaseverler tarafından ilgi gören Lübbey, yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir