İstanbul’un saklı cenneti İstanbul Kelebek Çiftliği

İstanbul Kelebek Çiftliği, İstanbul’un Beykoz ilçesindeki Polenezköy Tabiat Parkı’nın yakınında eşsiz güzelliği ve hayran bırakan kelebekleri ile ziyaretçilerini ağırlıyor.

800 kadar kelebeğe ev sahipliği yapan İstanbul Kelebek Çiftliği 2013 yılında 5 dönümlük bir arazi üzerine emekli öğretmen Çiğdem Ünlü tarafından İngiltere’de gördüğü kelebek bahçesinden etkilenerek kurulmuştur.

Çiftliğe gittiğinizde seraya geçmeden önce “Kelebeğin Hikayesi” adlı 15 dakikalık kısa bir belgesel sunumu karşınıza çıkıyor. Ardından Tropikal Yağmur Ormanları’nın nem ve sıcaklık özelliklerine sahip olan seraya geçiyorsunuz.

Seranın iç tasarımı özenle düşünülerek dekore edilmiş birbirinden farklı köşelerden oluşarak bitkilerle kelebeklere uygun bir habitat oluşturulmaya çalışılmıştır. Rengârenk ve farklı türdeki kelebekleri yaşam alanlarında ziyaret edecek ve burada her birine hayran kalacaksınız. Burada gezerken kendinizi Tropikal Yağmur Ormanları’nda geziyormuş gibi hissedecek ve her bir köşede fotoğraf çekmek isteyeceksiniz. Seranın içinde bulunan küçük kafesinde havada uçuşan kelebekler eşliğinde kahvenizi yudumlayarak kendinizi çevrenin güzelliğine teslim edebilirsiniz.

Sera yedi gün boyunca hizmet vererek her gün, 10:00 – 18:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir