bebek arnavutköy

İstanbul’un en popüler Instagram rotaları

İstanbul, dünyanın başkenti ve tarihin en görkemli şehri olarak milyonlarca turist ağırlıyor. Popülerliğini sosyal medyada da sürdüren şehir, Instagram tutkunları için en iyi fotoğraf rotalarını sunuyor.

Tarihin ve modernitenin bir arada harmanlandığı İstanbul’da kadrajlara çok çeşitli kareler sığdırıyor. Tarihi Yarımada’nın yıllara meydan okuyan yapıları ve rengarenk dükkanlar, Boğaz’da martıların şovu, Beşiktaş ve Kadıköy’ün kültür mozaiği insanları turistlerin fotoğraf karelerini şenlendiriyor.

Sultanahmet Camii

İstanbul’da belli başlı bölgeler ise Instagram paylaşımlarıyla popülerliğine popülerlik katıyor. Sosyal meydanda karşılaştığınız İstanbul mekanlarının nerede olduğunu merak ediyorsanız listemizi tam size göre. İşte Instagramda beğeni toplayacağınız İstanbul’un en popüler Instagram rotaları.

Sultanahmet Camii- Ayasofya

İstanbul denilince akıllara ilk gelen, şehrin silüetinin baş kahramanları Sultanahmet Camii ve Ayasofya İstanbul’un en önemli turistik adresleri. İstanbul’un belki de Türkiye’nin en fazla turist ağırlayan bölgesi olan Sultanahmet, en çok fotoğrafın da paylaşıldığı yerlerden.

Ayasofya Camii

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Tarihi Yarımada’da Ayasofya manzaralı restoranlarda yemek yerken teras katında çekeceğiniz fotoğraflarla sosyal medyada büyük beğeni alacaksınız. Meydanın renkli dükkanlarında da fotoğraf çekmeyi ihmal etmeyin.

Galata Kulesi

İstanbul silüetinin bir diğer tamamlayıcı kahramanı Galata Kulesi, adeta bu metropolün Eiffel Kulesi. 2013 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilen kule, ilk olarak Bizans İmparatoru Justinianos tarafından MS 507 – 508 yılında inşa edilmiştir. Tarih içerisinde depremler nedeniyle zarar görse de yeniden ayağa kaldırılmıştır. Başlarda külahı olmayan kuleye II. Mahmut döneminde bir de kule eklenmiştir.

Galata Kulesi

Kulenin çevresindeki minik kafelerde kahvenizin tadını çıkardıktan sonra dar sokakların sonunda sizi karşılayan Galata ile Instagram’da paylaşmak için kartpostallık fotoğraflar çekebilirsiniz.

Galata’da gezip görebileceğiniz adresler için haberimizi okuyabilirsiniz…

Haliç Manzarası

Bir zamanlar sosyal medyada paylaşım rekorları kıran Büyül Valide Han’ın çatısından çekilmiş fotoğraflar rağbet görüyordu. Fakat hanın gördüğü hasar ve güvenlik sorunları nedeniyle Büyük Valide Han kapatıldı. Yine de aynı manzarayı izlemek için alternatif mekanlar var elbette. Pek çok binanın sahibi teras katını fotoğraf stüdyosuna çevirmiş durumda.

Çeşitli konseptlerin de oluşturulduğu bu teraslarda İstanbul’u martılar eşliğinde kuş bakışı izlerken Instagram sayfanızı şenlendirecek anları ölümsüzleştirebilirsiniz.

Balat

Yıllardır sosyal medyanın en çok paylaşılan ve eskimeyen gözdesi Balat, İstanbul’un bir başka çekim merkezi. Rengarenk evleri, kültür mozaiği sokakları, kiliseleri ve camileriyle göz dolduran Balat’ın her bir köşesinde durup fotoğraf çekmek isteyeceksiniz.

Balat, Merdivenli Yokuş

Tarihi semtin kafeleri de fotoğraf stüdyolarını aratmıyor. Sizi sürprizlerle karşılayacak semti keşfederken heyecanınıza engel olamayacaksınız. Arnavut kaldırımlı sokakların en meşhuru Merdivenli Yokuş’ta anı ölümsüzleştirmeyi ihmal etmeyin.

Arnavutköy

İstanbul’un en güzel semtlerinden biri olan Bebek, Arnavutköy evleriyle dikkat çekiyor. Avrupa şehirlerinde görmeye alıştığımız su kenarındaki renkli evleriyle kartpostallardan fırlamış gibi görünen Arnavutköy, adeta bir sanat eseri. Arnavutköy İskelesi’nin hemen karşısında sizi bekleyen pastel renklerdeki evler, fotoğraf karelerinde de oldukça hoş sahneler oluşturuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir