İstanbulluların yeni adresi: Yalı Kütüphanesi

Beykoz Belediyesi tarafından denize sıfır bir konumda kurulan “Yalı Kütüphanesi”, zengin koleksiyonuyla 7 gün, 24 saat hizmet veriyor

İstanbulluların yeni gözdesi olan Yalı Kütüphanesi’nin raflarında 11 bin kitaplık bir koleksiyon, Beykoz Kitaplığı yayınları ve İstanbul Kitaplığı Köşesi bulunuyor.

Ders çalışmak ve kitap okumak isteyen her yaştan kitapsever, günün her saati randevu alarak kütüphaneden yararlanabiliyor

Aynı anda 120 kişinin faydalanabildiği kütüphaneye gelen kitapseverler, seçtikleri eserleri 15 gün süreyle ödünç de alabiliyor.

“Denizi seyretmek bile insan ruhuna dinlendirici bir etki veriyor”

Açılıştan bugüne yaklaşık 9 bin kişiyi ağırladıklarını vurgulayan Beykoz Belediyesi Eğitimden Sorumlu Genel Koordinatörü Cihan Yıldız,  “Kütüphanemizde 120 kişilik kapasitemiz var. Online rezervasyon sistemiyle çalışıyor. 24 saat hizmet veriyor. Kullanıcılarımıza ücretsiz kafeterya alanımızda çorba, simit, çay ve limonata gibi hizmetler sunuyoruz.” dedi.

Üye olan tüm İstanbulluların kütüphanelerden istifade edebileceğine dikkati çeken Yıldız, şunları kaydetti:

“Belediye Başkanımız Murat Aydın ile ilklerin belediyesi olmaya başladık. Yalı Kütüphanesi de bu alanda tek. İstanbul Boğazı dünyada tek olduğuna göre, denize bu kadar nazır ve yalı formatında bir kütüphanenin hem dünyada hem de Türkiye’de tek olduğunu düşünüyorum. Başkanımızın fikriydi. Yalılar, sosyal hayatımızda maalesef daha çok üst tabakanın kullanabileceği hatta normal vatandaşın, deniz manzarasını onların duvarlarından dolayı göremeyeceği yapılar. Bunu kırmış olduk. Bir yalıyı, sosyal statüsüne bakmaksızın herkesin kullanımına açmış olduk. Bu yönüyle de çok değerli bir proje oldu.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir