İstanbul’da saklı cennet Polonezköy Tabiat Parkı

İstanbul Beykoz sınırlarında yer alan yemyeşil doğasıyla görenleri kendine hayran bırakan Polonezköy Tabiat Parkı, hafta sonu kaçamağı yapmak isteyenlerin tercihleri arasında yer alıyor.

İstanbul’un en büyük tabiat parkı olma özelliğini taşıyan Polonezköy Tabiat Parkı, çeşitli bitki ve ağaç türleriyle ön plana çıkıyor. Karaçam, Kızılçam, Meşe, Karaağaç, Ateş Dikeni, Funda Çalısı bu türlerden yalnızca bazıları. İçerisinde barındırdığı farklı hayvan türleriyle de dikkat çeken park, yaklaşık 3 bin hektarlık alanı kapsıyor.

Tertemiz bir havası bulunan Polenezköy Tabiat Parkı’nda yapabileceğiz birçok aktivite bulunuyor. Sevdiklerinizle bisiklet turu yapabilir, doğa yürüyüşüne çıkabilir, eğer piknik sepeti hazırlamadıysanız da içerisinde bulunan mekanlarda dilediğiniz şekilde kahvaltınızı yapabilirsiniz. İçerisinde mangal yapılabilecek alanların da olması tabiat parkının avantajlarından bir tanesi.

Kamp yapmak isteyenlerin de çadırlarının kurabileceği alanların da mevcut olduğu parkta, dilerseniz butik otellerde de konaklayabilirsiniz.

İstanbul’un içinde, gürültüden uzak, kafanızı dinleyebileceğiz ve stres atabileceğiniz bu tabiat parkı yılın her mevsiminde doğaseverleri ağırlıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir