İstanbul’a 1,5 saat uzaklıktaki Sapanca’da hafta sonu kaçamağı

Yılın bütün yorgunluğunu atmak için çıktığınız yaz tatilleri ve resmi tatiller yetmedi mi? O zaman sizin kısa sürede dinlendirecek bir hafta sonu kaçamağına ihtiyacınız var. Sapanca, hafta sonu tatili için sizlere birçok seçenek sunuyor. 

Sapanca, İstanbul’a ortalama 2 saatlik mesafede doğa ile iç içe şehirden uzak tatil yapabileceğiniz en keyifli destinasyonlardan biri. Ayrıca Sapanca, hafta sonu kaçamaklarının en çok yapıldığı rotaların da başında geliyor.

Yılın her ayında ayrı güzelliğe bürünen doğası, temiz havası ve harika manzaralarıyla misafirlerini etkileyen Sapanca için “İstanbul’un arka bahçesi” tabirini kullanmak yerinde olur.

Sapanca, İstanbul, Bursa, Ankara gibi şehirlere yakın olmasının yanında, konaklama açısından da tatilcilere çeşitli seçenekler sunuyor. Muhteşem doğa ile baş başa kalabileceğiniz oteller, bungalov evler ve villalar tam da size göre.

Sapanca’ya Nasıl Gidilir?                                                         

İstanbul, Ankara ve Bursa’nın tam ortasında yer alan Sapanca’ya, kara yolu ile gitmek isterseniz, İstanbul-Ankara TEM otoyolu gişelerinden sonra ortalama 1,5 saatte ulaşabilirsiniz. Ankara’dan Adapazarı güzergâhında giderken 3 saat gibi bir sürede Sapanca’ya ulaşabilir, Bursa’dan yola çıkarsanız 170 kilometrelik yolculuk sonrası yaklaşık 2 saatte Sapanca’ya gelebilirsiniz.

Otobüsle Sapanca’ya gelmek isteseniz Sakarya-İstanbul arası otobüs seferleriyle rahatlıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Uzak illerden gelecek olanlar için ise uçak en ideal çözümü sunuyor. İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı, Sapanca’ya yaklaşık 100 km mesafede bulunuyor. Havalimanından Adapazarı veya İzmit’e gelip, oradan da Sapanca’ya ulaşabilirsiniz.

Sapanca’daki bungalovlarla göl manzaralı tatil

Sapanca, sadece havası ve doğası ile değil, çeşitli aktiviteleriyle de gözde turizm beldeleri arasında ön plana çıkıyor. Uzunluğu 16 kilometreyi bulan göl kıyısında mükemmel manzaralar eşliğinde su sporları, doğa yürüyüşleri ve bisiklet turları yapmak mümkün.            

Rahatlatıcı bir hafta sonu kaçamağı için Sapanca’da göl manzaralı bungalovlarla unutulmaz bir tatil deneyimi yaşayabilirsiniz. Bungalovlar, göl çevredeki muhteşem doğal güzellikleri bir arada sunuyor. Bungalovun tamamen korunaklı özel havuzunda rahatlayabilir, balkonunda muhteşem doğanın keyfine varabilirsiniz.

Bungalov tatiliniz devam ederken gölde tekne turuna katılabilir ya da şifalı kaplıca sularında rahatlayabilirsiniz.

Sapanca’da villa tatiliyle kendinizi şımartın

Sapanca, tam anlamıyla lüks bir hafta sonu kaçamağı için villa kiralama seçeneğini de ziyaretçilerine sunuyor. Sıcak havalarda beldeye giderseniz tatil programınıza su sporlarını, ATV safarilerini ya da krosları ekleyebilirsiniz.

Eğer villa tatilini seçerseniz, villanızda bulunan jakuzi, sauna, buhar odası gibi imkanlarla tatilinizi bir üst seviyeye çıkarabilirsiniz. Sevdikleriniz ile tatil için Sapanca villa kiralamak ideal bir seçenek olacaktır!

Villa tatili bütün ailenizle bir arada tatil yapma fırsatı sunar. Geniş villalarda mahremiyete özen göstererek tatil yapabilirsiniz.

Sapanca’da Gezilecek Yerler

Şimdi de Yemyeşil doğası, hafta sonu kaçamaklarının vazgeçilmez adresi, yazın ılık rüzgârı, kışın ise bembeyaz karla kaplı kayak merkeziyle kendisine çeken Sapanca’nın gezilecek yerlerine birlikte bakalım:

Maşukiye

Sapanca’ya 15 dakika uzaklıktaki Maşukiye; atv, trekking, doğa yürüyüşü, gibi faaliyetler için ideal alanlar sunuyor.

Temiz havası ve yemyeşil doğasıyla ünlü Maşukiye’ye giderseniz Kirazlı Yayla’ya mutlaka uğrayın.

 Sapanca’ya tepeden bakabileceğiniz yüksek bir konumda yer alan Kirazlı Yayla’da İzmit Körfezi ve Sapanca Gölü’nü izlemenin keyfini çıkarabilirsiniz.

Sapanca Gölü

Tektonik bir göl olan Sapanca Gölü, 16 kilometre uzunluğa ve 46,9 kilometrekare yüzölçümüne sahip bir doğa harikasıdır. Burada ailenizle birlikte piknik yapabilir, deniz bisikletine binebilir, kahvaltı sunan mekanlarda köy kahvaltısı yapabilirsiniz.

İstanbuldere             

Sapanca’ya 10 km mesafede, Gür ormanın içinde, dere kenarında huzurlu vakit geçirebileceğiniz İstanbuldere, rahatlamak isteyenleri bekliyor.

Kuzuluk Kaplıcaları              

Hem tatil yapıp hem de rahatlamak isteyenler için şifa kaynağı olan kaplıcalar, Sapanca merkeze sadece 30 dakika mesafede yer alıyor.

Kartepe

Sapanca’ya kışın geldiyseniz, Kartepe Kayak Merkezi’ne de uğramalısınız. Kartepe, kayak merkezi açısından İstanbul’a en yakın yerlerden biri. Aklınızda kayak yapma fikri yoksa bile mutlaka görmeniz gereken doğal güzellikleri de barındırıyor.

Sapanca’da günübirlik gezilecek yerler

Sapanca, doğal güzelliklerinin yanında birçok tarihi yapıya da ev sahipliği yapıyor. Sapanca’da gezilecek tarihi yerler arasında ilk sıralarda Bizans Devri Lahitleri, Rüstempaşa Camii, Rahime Sultan Camii, Vecihi Kapısı, Cami Cedid Camii, Hasan Fehmi Paşa Camii, yer alıyor. Bunun yanında Sapanca’dan İstanbul, Yalova, Bolu ve Bursa’ya düzenlenen günübirlik turlara katılarak  tatilinizi daha eğlenceli bir seviyeye taşıyabilirsiniz.

Sapanca’da tatilcileri bekleyen aktiviteler

  • Hafta sonu tatili için Sapanca’ya gittiğinizde katılabileceğiniz onlarca aktivite var. Bunların en başında, sabah saatlerinde göl kenarında bisiklet turuna çıkmak geliyor.
  • İster tek başına isterseniz grup halinde oksijen deposu ormanda trekking turlarına katılabilirsiniz.
  • Sapanca’ya yaz aylarında gittiyseniz ve adrenalin tutkunuysanız su sporları da yapabilirsiniz.
  •  Hem heyecanlı hem de eğlenceli aktiviteler istiyorsanız Kartepe ve Soğucak Yaylası’nda ATV ve Jeep safarilerine katılabilirsiniz.
  • Kış mevsiminde Sapanca’ya yolunuz düşerse Kartepe’deki kayak merkezlerinde eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.  

Sapanca’daki en iyi bungalov, villa ve oteller

Sapanca’ya hafta sonu kaçamağı için gittiğinizde konaklayabileceğiniz en iyi otel, bungalov ve villaları sizler için derledik:

Sapanca’da Gezelim.com okuyucularımıza tavsiye edeceğimiz ilk tesis Cabir Deluxe Hotel Sapanca

Bayanlara ve erkeklere özel havuzlar ve spa tesislerine sahip olan otel, alkolsüz ve helal konseptte hizmet vermektedir. Tesis, doğa ile iç içe konumuyla misafirlerine muhteşem manzaralar sunuyor.

HalalBooking avantajlarından yararlanabileceğiniz diğer tesisimiz Ramada Resort Thermal Sapanca

Bungalov tarzı evlerden oluşan bu tesisimiz her zaman helal yiyecekle alkolsüz konseptte hizmet vermektedir.  Ayrıca tamamen korunaklı Spa merkezi, Sauna, Türk hamamı, Masaj imkanına da sahiptir.

Bir diğer tesisimiz World Deluxe Sapanca

Bu tesisimiz de, zarif bir şekilde dekore edilmiş bungalovlardan oluşmaktadır. Güler yüzlü personeli ve tertemiz odalarıyla sorunsuz bir tatil deneyimi sunuyor.

Gözde tatil beldesi Sapanca’da tavsiye edebileceğimiz diğer tesis Hope Sapanca Tiny Houses

Alkolsüz hizmet sunan tesis, tamamen korunalı özel havuz alanlarına sahiıptir. Muhteşem göl manzarasının yanında ücretsiz  Wi-Fi hizmeti de sunmaktadır.

Gezelim.com okuyucuları için tavsiye edeceğimiz son tesis Villa Kırkpınar

Yeşil alanlarındaki meyve ağaçları, salıncakları ve ücretsiz bisikletleriyle hizmet veren tesis, zarif bir şekilde dekore edilmiş bahçe villalarından oluşmaktadır.

 

 Bu yazımızda Sapanca’da hafta sonu tatili avantajlarından bahsettik. Aileniz ve tüm sevdiklerinizle tatile çıkarken HalalBooking ayrıcalıklarından faydalanmayı unutmayın.

1 yorum
  1. İstanbula 1.5 saat uzaklıkta olan ve Türkiyenin en uzun ve temiz kumsalı olan Karadenizin Bodrumu KARASU tek geçerim

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir