İnanç turizminin merkezi Şanlıurfa ramazan ayına hazır!

İnanç turizminin önemli merkezleri arasında yer alan Şanlıurfa’da, 11 ayın sultanı ramazanın özüne uygun geçirilmesi için hazırlıklar tamamlandı

Türkiye’yi derinden etkileyen Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023 tarihli depremlerde kentteki 2 bin 144 camiden 1’i yıkıldı, 48’i ağır, 131’i de orta derecede hasar aldı.

Hasar gören camiler onarılıyor

İnanç turizminin önemli merkezleri arasında yer alan Şanlıurfa’da, hasar gören camilerin bazıları ibadete açılırken bazılarında onarım ve restorasyon işlemleri devam ediyor.

Enderun usulü teravih namazı geleneği devam edecek

Şanlıurfa, kültürel değerlerinin yanı sıra inanç turizminde ön plana çıkıyor. İslam inancına göre ayrı bir öneme sahip olan “Balıklıgöl” ve “Sabır Mekanı” her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapıyor.

İl Müftü Yardımcısı İbrahim Halil Aslan, geçen yıl deprem ve sel felaketi nedeniyle bazı camilerin kapandığını belirterek, “Bazılarının çalışması devam etmekte. Özellikle ramazanda cemaatimizin manevi duygusallığı yoğunlaştığından dolayı camilerimize önem vermekteyiz. Özellikle cemaatin yoğun olarak camilerimize rağbet görmesinden dolayı ramazan ayı öncesi cemaatimizi camilerde iyi karşılamak adına temizlik faaliyetimiz var.” dedi.

Kentte Enderun usulü teravih geleneğini sürdüreceklerini ifade eden Aslan, şunları kaydetti:

“Birkaç yıldır Şanlıurfa’da, Osmanlı döneminden kalan bir Enderun usulü teravih geleneği söz konusu. Bizler burada da bu geleneği yaşatma adına bir gayret içerisindeyiz. Özellikle dışarıdan getireceğimiz hocalarla cemaatimize farklı ses, farklı nefeslerin dinlenmesine vesile olacağız. Her hafta cumayı cumartesi gününe bağlayan gece inşallah Mevlana Celaleddin Rumi Camisi’nde bu Enderun usulü teravihimiz icra edilmiş olacaktır. Ramazan ayı geldiğinde özellikle insanların kendi nefislerini terbiye etme adına itikafa girmeleri söz konusu. Herhangi bir sıkıntıya düşmeyecek şekilde planlamasını yapıyoruz. Vatandaşlarımızı ramazanın özellikle son 10 gününde camilerimizde inşallah itikafla ağırlayacağız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir