“II. Mehmet” operası AKM’de sahnelenecek

İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB), Gioachino Rossini ve librettist Cesare della Valle tarafından kaleme alınan “II. Mehmet” operasını Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturacak

Fatih Sultan Mehmet’in 1470’te Venedik Cumhuriyeti hakimiyetindeki Eğriboz adası kuşatmasının hikayesini işleyen eserin prömiyeri, 24 Şubat’ta AKM’de gerçekleştirilecek.

Yoğun bir çalışmanın sonunda, eserde sahneye çıkacak sanatçılar için dönemi yansıtan 250 kostüm ile 300 şapka hazırlandı

İDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Caner Akgün, “Opera sanatı farklı sanat disiplinlerinin bir araya gelmesi aslında. Kostüm ve dekor da tarihsel ve edebi değerleri sahneye taşıyor. Günümüz insanını da daha çok etkiliyor artık. Neden? Tek bir odağa bağlanmayı seçmiyor beyinlerimiz artık. Farklı alanlarda, odaklarda anlam arayışımız var. O yüzden kostüm ve dekor, operada hep bir anlatım, hep bir metafor… Bir objeyi alıyor, hemen tarihle edebiyatla veya oradaki teatral akışla beynimiz eşleştiriyor. O yüzden bence günümüzün daha da yükselen sanat dalı diyebilirim. Kostümlerimiz ve dekorlarımız da heybeti ve çeşitliliğiyle sanatseverleri çok etkiliyor. Atatürk Kültür Merkezi’nde açıldığımız günden beri, hemen hemen her oyunumuzun biletleri tükeniyor.” dedi.

“Fatih Sultan’ın görkemini gösteren bir kostümle çıkıyoruz sahneye”

II. Mehmet rolünde sahneye çıkacak sanatçı Burak Bilgili, esere ilişkin, “Sadece kostüm yok, at da var sahnede. Atın üzerinde geliyoruz. Fatih Sultan Mehmet’in beyaz atı var. Bir beyaz atla geliyorum. Çok güzel bir kostüm, çok güzel siyah bir kaftanı, güzel de bir miğferi var.” ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir