Narman Peribacaları yazı doğa etkinlikleriyle karşılıyor

Erzurum’un Narman ilçesindeki peribacaları, yaz sezonunda düzenlenmesi planlanan ATV, atlı safari, doğa yürüyüşü gibi doğa etkinlikleri ile ziyaretçilerine unutulmaz deneyimler yaşatacak.

Erzurum’un Narman ilçesindeki Narman Peribacaları, yılın dört mevsimi turistleri cezbediyor.
Kışın karla kaplı haliyle ziyaretçilerini ağırlayan peribacaları, ilkbahar ve yaz sezonunda da kırmızı toprak yapısı ve doğal renkteki oluşumlarında yürüyüş yapmak isteyenleri bekliyor.

Bu yıl atlı safarinin yanında ATV turları ve doğa yürüyüşlerinin de düzenleneceği bölge, doğada kendini bulmak isteyen misafirlerini ağırlayacak.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Cemal Almaz, Peribacalarının jeolojik yapısının zaman içinde değişime uğradığına işaret ederek, devletin ve ilgili kurumların yatırımlarıyla son yıllarda turizm alanında önemli yol alındığını söyledi.

Misafirlerin beğeneceği her türlü çalışmayı yapmaya gayret ettiklerini anlatan Almaz, “İnsanların konaklaması dahil her türlü ihtiyacının karşılanabildiği atlı safari ve sonrasında çok kısa zamanda ATV’ler, parkurlar olacak. Parkur yürüyüşü yapan misafirlerimize çeşitli alternatifler sunacağız. Buranın turizm lokasyonuna girmesini büyük ölçüde hallettik. Doğa etkinlikleri yapmaya başlayacağız, bunun için acente ve doğa kulüpleriyle iş birliğimiz var. Küçük küçük adımlar şimdiye kadar attık ama daha sağlam adımlar atacağız” diye konuştu.

“Acentelerimizin elindeki rotalarda narman peribacaları var”

Almaz, alternatif turizm alanlarıyla kente gelen turistlerin daha fazla konaklamasını sağlamak istediklerini vurgulayarak, bu yönde büyük hedeflerinin olduğunu belirtti.

Salgın ve depremlerden turizm sektörünün de etkilendiğine dikkati çeken Almaz, şunları kaydetti:

Biz burada kalan tüm misafirlerimizi Narman ve Tortum ile buluşturmak istiyoruz. Peribacalarına şu kadar kişi geldi, demek yerine tüm Erzurum’a şu kadar kişi geldi demek var ama bunların tamamını oralarla buluşturmak gibi hedefimiz var. Acentelerimizin elindeki rotalarda misafirlere sunulan tekliflerde mutlaka Narman Peribacaları var çünkü Türkiye’de başka yerde görme şansı olmayan bir doğal ortamı görmüş olacaklar. İnsanlar burada rahatlıkla güzel zaman geçirebilir.”

Almaz, yaz döneminde peribacaları bölgesinde konserler, etkinlikler ve festivaller düzenlemeyi planladıklarını aktardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir