İftar sofralarının vazgeçilmezi Adıyaman’ın etsiz çiğ köftesi

Ramazanda iftar sofralarının aranan lezzeti Adıyaman’ın coğrafi işaretli lezzeti etsiz çiğ köfte, sofraları ve damakları şenlendirmeye devam ediyor.

Neredeyse her evde yapılan çiğ köfte, köftelik bulgur, pul biber, çeşitli baharatlar, sarımsak, soğan ve yeşilliklerin yoğrulmasıyla hazırlanarak, marul, limon, salatalık ve ayranla tüketiliyor.

Adıyamanlılar tarafından evlerde hazırlanan çiğ köfte, kentte son yıllarda bu alanda üretim yapan işletmelerin artmasıyla yurdun dört bir yanında tüketilmeye başlandı.

Adıyaman Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Abuzer Aslantürk, son dönemlerde çiğ köftenin sektör haline geldiğini söyledi.

İftar sofralarında çiğ köftenin sık sık yer aldığını aktaran Aslantürk, “Çiğ köfte, ramazanın vazgeçilmez lezzetlerinden birisi. Bu nedenle Adıyaman’ımızda da bu iş yerleri mevcut. Geçmişte bu kadar yoğun ve gelişmiş bir çiğ köfte sektörü yoktu ama artık Türkiye’de sektör haline geldi. Hemen her gün Adıyaman adının geçtiği yeni işletmeler açılıyor ve bu da bizi sevindiriyor, gururlandırıyor.” dedi.

Kentteki tesis sayısının her geçen gün arttığını belirten Aslantürk, bu sayede çiğ köftenin, Türkiye’nin tüm illerine gönderilip tüketiciye taze şekilde sunulduğunu vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir