Hışır Han vatandaşlara serinleyebilecekleri bir ortam sunuyor

Kahramanmaraş’ta bulunan ve 5 asırlık tarihe sahip olan Kapalı Çarşı’yı gezenler Hışır Han’ın serin avlusunda ferahlıyor.

Hışır Han, Kahramanmaraş’ın en büyük hanı olma özelliğini koruyor. Çarşıda vakit geçiren yerli ve yabancı turistler; 1 teras, 3 oda ve su kuyusuna sahip olan Hışır Han’a gelerek keyifli vakit geçiriyorlar.

15.yüzyılın sonlarına doğru inşa edilen ve tarihi dokusunu koruyan han, vatandaşlara serinleyebilecekleri bir ambiyans sunuyor.

Hışır Han İşletme Sahibi Meltem Yürürdurmaz, “Kapalı Çarşı içerisinde 1507 yılında yapılmış eski bir kervansaray. Şu an 3 odası, dışarıda bir bahçesi bir de terasımız bulunmakta. Odamızın bir tanesinde kuyu bulunmakta ve kuyunun devamında tünel gidiyor, Kahramanmaraş Kalesi ve Sarayaltı’na bağlanıyor. Depremden sonra kuyunun içerisinde daha sonra su yokken şu an içerisinde su çoğaldı. Yurtdışından gelen vatandaşların çok ilgisini çekiyor. Her sene Kahramanmaraş’a gelenler mutlaka gittikleri güne kadar bizi ziyaret etmeden dönüş yapmıyorlar. Kapalı Çarşı bölgesi yıkımların ve kayıpların en çok olduğu bölge maalesef. 500 yıla aşkın bir yapı olan Hışır Han, bu depremde sağlam bir şekilde hizmet veriyor” ifadelerini kullandı.

“Güzel bir atmosferi var”

Samimi ve tarihi dokusu ile ziyaretçilerinin büyük ilgisini çeken mekânda ailesi ile vakit geçiren Hüseyin Cengiz, “Ben daha önce de geldim buraya çok güzel tarihi bir yer ve çok güzel bir atmosferi var. Buranın çok güzel kahvesi var. Ben daha önce burayı televizyon röportajında izlemiştim onun üzerine geldim, çok güzel bir mekân” dedi.

5 asırlık Kapalı Çarşı, ziyaretçilerini tarihte yolculuğa çıkarıyor. Bölgeye gelenler hem tarihe tanıklık ediyor hem de Hışır Han’da dinleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir