Hırka-i Şerif ziyarete açıldı: İşte ziyaret saatleri

Hz. Muhammed’in vasiyeti gereği Veysel Karani’ye bırakılan kutsal emanetlerden biri olan Hırka-i Şerif, Ramazan ayı dolayısıyla Fatih’teki Hırka-i Şerif Camisi’nde ziyarete açıldı.

Hırka-i Şerif’in Ramazan’ın ilk cuma günü ziyarete açılması vesilesiyle düzenlenen törene, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul Valisi Davut Gül, Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan, Veysel Karani’nin 59. kuşaktan torunu Barış Samir ve ailesi ile protokol üyeleri katıldı.

Tören, Hırka-i Şerif Camisi İmam Hatibi Recep Köksal’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Erbaş, konuşmasında Hz. Muhammed’in sünnetlerine vurgu yaparak, insanların Allah’a olan sevgisinin Hz. Muhammed’e itaatten geçtiğini belirtti.

Erbaş, Hz. Muhammed’in Kur’an’ı yaşayan bir örnek olduğunu ifade ederek, Kur’an’ı anlamalarını sağlayanın hadisler olduğunu dile getirdi. Hırka-i Şerif’in değerinden bahsederek, Hz. Muhammed’in mirasının önemini vurguladı ve gençlere ve çocuklara Peygamber sevgisinin aşılanması gerektiğini anlattı. Katılımcıların hep birlikte dua etmesinin ardından Hırka-i Şerif’i ziyarete açıldı.

Hırka-i Şerif, ramazan boyunca hafta içi saat 10.00-17.00, hafta sonu ise 09.00-17.30 arasında ziyaret edilebilecek.

Kutsal emanet, 5 Nisan’da idrak edilecek Kadir Gecesi’nde teravih namazının ardından saat 03.00’e kadar görülebilecek.

9 Nisan Salı’ya denk gelen arife günü, ikindi namazı sonrasında ziyaretler dualarla sonlanacak.

Engelli, hasta, yaşlı ve hamile olanlar, ziyaretlerini sıra beklemeden görevli refakatinde yapabilecek.

Hırka-i Şerif, 1851 yılından bu yana Fatih ilçesindeki adına yaptırılan Hırka-ı Şerif Camii’nde muhafaza ediliyor ve Veysel Karani’nin 58. ve 59’uncu kuşak torunları tarafından korunarak ziyarete açılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir