Ürdün ölü deniz lut gölü

Hiçbir şeyin batmadığı deniz: Ürdün Ölü Deniz

Ürdün denince akla ilk olarak Antik Petra Kenti geliyor fakat Petra kadar popüler olan bir yer daha var. Burası Ürdün’de mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında yer alan Lut Gölü’nden başka bir yer değil. Dünyanın farklı bölgelerinden insanlar Lut Gölü’ne şifa bulmaya geliyor. Çünkü göl, onlarca minerali içinde barındırıyor.

Lut Gölü ya da diğer adıyla Ölü Deniz isminin aksine Ürdün’ün hayat damarlarından biri olmuş. Lut Gölü, 422 metre ile deniz seviyesinden en aşağıda olan göl olma özelliğine sahip. En derin noktası 376 metreyi bulan gölün ortalama derinliği ise 146 metredir.

YÜZME BİLMİYORSAN DERT ETME: BATMAK İMKANSIZ

Lut Gölü’de tuz oranı %30 olarak belirlenmiştir. Yüksek tuz oranı sayesinde yüzme bilmeyenler bile burada rahatlıkla yüzebiliyor. Gölde yüzen pek çok insan vaktini sırt üstü dinlenerek de geçiriyor.

29 MİNARALLİ GÖLE GİREN ŞİFA BULUYOR

Ürdün’ün Ölü Denizi içinde öyle mineraller bulunduruyor ki saymakla bitiremeyiz. Çevre ülkelerden hatta dünyanın bir ucundan bu gölün minerallerinden faydalanmak için geliyor.

Ölü Deniz’in suyu; magnezyum, sodyum, potasyum, kalsiyum, bromid, iyodin, selenyum, sülfür, manganez ve benzeri 29 çeşit mineral barındırmakta. Magnezyum, sıvıyı tutarak derinin yaşlanmasını yavaşlatıyor ve sinir sistemini sakinleştiriyor. İçindeki kalsiyum, vücutta su birikiminin önlenmesinde, sirkülasyonun artmasında ve kemiklerle tırnakların güçlenmesinde etkili oluyor. Potasyum ise vücuda enerji veriyor, derideki nem oranını dengeliyor ve ilerideki yoğun egzersizler için yeniden enerji depolama açısından çok önemli rol oynuyor.

GÖLÜN ETRAFINDA NE YAPILIR?

Lut Gölü’ne girdim, güneşlendim sonra ne yapacağım dediğinizi duyar gibiyim. Gölün çevresinde Kuzeydoğu sahili lüks tatil köyleri ile çevrili. Buralarda gün batımının keyfini çıkabilir, Batı Şeria ve Kudüs’ün uzaklarda görünen ışıklarına göz atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir