Her adımda bir risk var! İşte dünyanın en tehlikeli yürüyüş yolları

STAJYER: E. ERVA ERDAL

Yürüyüş yapmayı ve adrenalini seven ya da yükseklik korkusu olup yüzleşmek isteyen okuyucularımız için derlediğimiz listemiz, aslında seven sevmeyen herkesin ilgisini çekebilir.

Güvenlik önlemlerinizi aldıysanız listemize geçelim.

*Listede herhangi bir sıralama yoktur.

Dua Hua Shan, Çin

Taoist din adamlarının yüzyıllar önce yürüyüş yolu olarak kullandığı, şu an Çin’in en önemli turistik noktalarından olan bölge, ‘Dünyanın en tehlikeli yürüyüş alanı’ olarak geçiyor kaynaklarda.

Bazı noktaları dar olan ve kişileri oldukça zorlayan, 2 bin 100 metre yüksekliğindeki Hua Dağı’nın uçurumlarına yapılan ahşap parkur, macera severlerin uğrak noktası halinde.

El Caminito del Rey, İspanya

1921 yılında Kral 13. Alfonso’nun da bu yoldan geçmesinden dolayı “Kral Yolu” olarak da bilinmeye başlanan ve uğrunda birden fazla kişinin yaralandığı, bazılarının hayatını kaybettiği bu yol İspanya hükümeti tarafından harabe durumda olduğu için kapatılmış.

Bu yolun çekiciliğini daha sonra fark eden hükümet, 2015 yılında, El Caminito del Rey, yol boyunca korkuluklar ve betonun yerini alan ahşap çıtalar içeren büyük bir yapılanmanın ardından yeniden açmış. Bugün El Caminito del Rey, yaklaşık 7,7 kilometre boyunca devam eden bir yürüyüş rotası olmayı sürdürüyor.

Machu Pichu Inka Yolu, Ölüm Merdivenleri, Peru

Peru’nun karmaşık dağlık bir bölgesinde bulunan Machu Picchu antik kenti, dik merdivenlerde yürümek isteyenler için çekici bir mekân olacaktır elbette ama tüm önemli turistik yerleri keşfetmek için çok fazla enerji harcamanız gerekiyor.

En uzun ve en dik merdivenlerden biri Ay Tapınağı’na, yaklaşık 600 basamak ve 2 saat süren bir yürüyüşün ardından ulaşabiliyorsunuz. Merdivenler bittiğinde sizi karşılayan güzel manzara ve antik kent belki bir nebze yorgunluğunuzu unutmanıza yardımcı olabilir.

Merdivenler Pailon del Diablo, Ekvador

Devil’s  Cauldron adıyla da bilinen muhteşem ötesi bir şelale olan Pailon del Diabla Şelalesi’nin bulunduğu yere turistler için spiral şeklinde, 80 metreden yüksek bir merdiven kestirilmiş. Bu sayede ziyaretçilerin her açından şelalenin akşını görmesi hedeflenmiş.

Her yolda olduğu gibi burada da dikkat etmeniz gerek şeyler. Örneğin;

Taş merdiven uzaktan bakıldığında oldukça güzel ve güvenilir görünse de yoğun sis altında kaldığından görüş açınız bulanıklaşacaktır. Merdivenlerin güvenli görünmesine aldanmayın. Çünkü attığınız her adım bir risk taşıyor.

Buna ek olarak, şelale dibinde keyifli vakit geçirebileceğiniz birkaç restoran ve dinlenme alanı bulunmakta.

Yosemite Half Dome, ABD

Yosemite Half Dome 1443 metre, deniz seviyesinden 2700 metre yüksekte bulunuyor.

Half-Dome merdiveninin gücünü kişisel olarak test etmek isteyen yürüyüşçüler, uzun ve zorlu bir parkura hazırlıklı olmalılar. Parkta 13 kilometreden uzun bir yürüyüş ve daha sonra dağlık arazide de 3 kilometreden fazla yürüme mesafesi bulunuyor.

Rotanın son adımı yaklaşık 400 metre uzunluğunda bir merdiven olacak. Merdiven, Sierra Kulübü üyeleri tarafından 1919 yılında yapılmış. Özel olarak tırmanma ekipmanı bulunmayan ancak kuş bakışı manzaralarından Yosemite Parkı’nın keyfini çıkarmak isteyenler için tasarlanmış.

1865 yılında yayınlanan raporda “Yosemite’nin tarihinde ve geleceğinde ayak basılmayacak kadar erişilmesi imkânsız tek noktası” olarak nitelendirilmiş olsa da 1875 yılında George Anderson tüm bilinenlere karşı durarak bu noktaya ulaşmayı başarmış.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir