Hayvanseverler burada buluşacak: İstanbul’da açıldı

İstanbul’un ilk hayvan temalı müzesi olan Kedi Müzesi açıldı. Çırağan Hizmet Binası’nda açılan müze, Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

Müze, masal, oyuncak, oyun ve çizgi roman tarihinin kedilerini bir araya getiriyor.

Müze kurucusu Sunay Akın ise yaklaşık 30 yıl önce Nürnberg Oyuncak Müzesi’ni gezerken çocukların dünyasının insanlığın geleceğini oluşturduğunu anladığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Korumacılık düşüncesini, doğa, hayvan ve insan sevgisini geleceğe aktaran nesiller oluşturmalıyız. Bu düşünceyle kedi müzesi kurmaya karar verdik. Neden kedi? Çünkü uygarlık tarihinde insana en yakın olan hayvan hep kedi olmuş. Bugün Göbeklitepe’de kalıntılardaki kapatmalarda bile kedi var. Masal, oyun, oyuncak ve çizgi roman tarihindeki bütün kedilerin peşine düştük. Bu görmüş olduğunuz müze bu anlamda bir ilk. Biz çocukların oyun dünyasına, hayvan sevgisini işlemek istiyoruz. 15 yıl belge ve bilgi topladım.”

Koleksiyoner ve yazar Sunay Akın’ın katkılarıyla hayata geçirilen Kedi Müzesi, İstanbul’un ilk hayvan temalı müzesi özelliğini taşıyor.

Ziyaretçilerine doğa ve hayvan sevgisini aktarırken duyarlık kazandıracak olan müze, masal, oyuncak, oyun ve çizgi roman tarihinin kedilerini aynı çatı altında bir araya getiriyor.

Doğa korumacılığını anlatan müze, içinde “Nuh’un Gemisi” bölümünü barındırırken bir galerisinde de “Kedi Kaleci” tanımından hareketle futbol tarihinden seçkin örnekler sunuyor.

Hayal dünyası kedilerinin ilk kez toplandığı müze, kendi alanında da öncü rolü üstleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir