“Hayat bu değil” diyerek Güney Kore’den karavanla yola çıktılar

Güney Kore’de yaşayan Pakistan asıllı Park Hyeon-min, sağlık sorunları yaşamasının ardından “Hayat bu değil” düşüncesiyle dünyayı dolaşmaya karar verdi. Karısıyla ile birlikte dünya turuna çıkan Park, 2 yılda 80 ülke gezerek farklı kültürleri ve insanları tanımak istiyor.

5 ay önce Güney Kore’den karısı Shin How-son ile dünya turuna çıkan Park, sırasıyla Rusya, Moğolistan, Kazakistan, Tacikistan, Kırgızistan, Özbekistan, Afganistan ve Gürcistan’ı gezdikten sonra geldiği Türkiye’ye hayran kaldı.

Güney Kore’de çiftçilik yapan Park, kalp rahatsızlığı sebebiyle 2 ameliyat olduktan sonra dünya turuna çıkmaya ve yeni yerler görmeye karar verdiğini anlattı.

Duygularını “Artık ‘Hayat bu değil.’ diye düşündüm. Dünyayı gezeceğim, insanlarla tanışacağım, birçok ülke göreceğim.” sözleriyle ifade eden Park, “Benim için çok heyecanlı ve kalp sağlığım da iyi.” dedi.

Yolculuk boyunca çok güzel tecrübeler edindiğini ve pek çok farklı ülkenin insanlarıyla tanıştığını aktaran Park, “İnsanlar çok iyi bir tavır sergiliyor. Çok farklı kültürleri görüyorum. Ailem gibi seviyorum.” diye konuştu.

Park, “Balela” adını verdiği karavanı uzun ve yüksek olduğu için bazen sorunlu ve kötü yollarda tehlikeli anlar yaşadığını ifade etti.

Türkiye’nin güzel bir ülke ve insanlarının da sıcakkanlı olduğunu vurgulayan Park, “Birçok şehri de ziyaret ettim. İstanbul çok güzel bir yer. İnsanlar da çok iyi. Şimdi Ankara’dayım, 2 kez buraya geldim. Ankara halkı da çok iyi ve arkadaş canlısı.” değerlendirmesini yaptı.

Park, Türkiye’den sonra aralarında Irak, Kuveyt ve Suudi Arabistan’ın da olacağı bazı Arap ülkelerine gideceklerini aktararak, Umre de yapacağını, Mekke ve Medine’yi de ziyaret edeceğini söyledi.

Güney Kore’den Rusya’ya deniz yoluyla seyahat ettiklerini belirten Park, seyahatinin farklı kültürleri tanımayı ve yeni dostluklar edinmeyi amaçladığını vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir