Güney Afrika’nın doğa harikası: Masa Dağı Ulusal Parkı

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Cape Town şehrinde yer alan “Dünya Miras Alanı” statüsündeki Masa Dağı Ulusal Parkı, ülkenin en çok ziyaret edilen doğal güzelliklerinden biri olarak öne çıkıyor.

Güney Afrika’nın turizm merkezi

Masa Dağı, Ümit Burnu, Cape Point ve Boulders Penguen Kolonisi gibi en popüler turistik cazibe merkezlerinden bazılarına ev sahipliği yapan bölge, Güney Afrika’nın en çok ziyaret edilen ulusal parklarının başında geliyor. Cape Flora Krallığı’nın parçası olan parkta, 1500’den fazlası endemik 2 bin 200 civarında bitki türü bulunuyor.

Masa Dağı

Parka ismini veren Masa Dağı, dünya dillerindeki ismini, okyanus kıyısından 1000 metre yükseğe uzanan dik kayalıkların üzerindeki düzlük zirvesiyle ve uzaktan bakıldığında bir masayı anımsatmasından alıyor.

Ümit Burnu

Afrika’nın en güneybatı ucundaki Ümit Burnu da Masa Dağı Ulusal Parkı bünyesinde yer alıyor. Portekizli denizcilerin 15. yüzyılda etrafından dolanmasıyla Akdeniz ticaretinin kaderinin değiştiği bu yer, Akdeniz iklimine sahip olmasıyla dikkat çekiyor.

Cape Point

Ümit Burnu’nun yaklaşık 3 kilometre ötesinde yer alan Cape Point’te fener ve çevresindeki seyir teraslarından, tarihte nice gemiye mezar olmuş keskin dik kayalıklar ve dev dalgaların manzarası izlenebiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir