Green Card başvuru

GREEN CARD başvuruları başladı! İşte GREEN CARD şartları

Green Card başvuruları 5 Ekim Çarşamba günü itibarıyla başladı. Amerika Birleşik Devleti’nde kalıcı ikamet etme ve çalışma hakkı tanıyan Green Card başvuru tarihleri ile nasıl başvuru yapılır soruları gündemdeki yerini aldı.

Green Card, ABD vatandaşı olmayan kişilerle onların eş ve 21 yaşın altındaki bekar çoçuklarına; Amerika Birleşik Devletleri’nde ömür boyu oturma ve çalışma izni veren resmi belgedir. 5 Ekim 2022 tarihi itibarıyla başlayan Green Card başvuraları DV Lottery’nin sayfasında 8 Ekim tarihine kadar ücretsiz olarak yapılabilecek.

GREEN CARD başvurusu nasıl yapılır?

Amerika’da oturma ve çalışma izni tanıyan Green Card çekilişi için DV Lottery’nin internet sitesinden (https://dvprogram.state.gov/) hiçbir ücrete tabi olmadan başvuru yapılabilmektedir. DV programını kazananlar, bilgisayar tarafından rastgele yapılan bir çekiliş neticesinde belirlenmektedir. Vizeler, altı coğrafi bölge arasında paylaştırılır ve bu bölgelerde bulunan hiçbir ülke, aynı sene içinde verilecek olan vizelerin toplamının yüzde yedisini aşamaz.

Başvuru yapılan DV Lottery sitesi İngilizce olup başvuru yapacakların tüm aşamaları dikkatli okuyarak eksiz ve hatasız bir şekilde cevap vermesi gerekmektedir.

GREEN CARD şartları nelerdir?

Green Card başvuru şartları arasında ilk olarak ülkenin Amerikan hükümetince Green Card başvurusu yapabilen ülkeler arasında belirlenmiş olması gerekmektedir. Türkiye bu hakka sahiptir. Bu yıl başvurularda pasaport koşulu aranmıyor.

Green Card başvuru şartları ise şöyle:

  • En az lise mezunu olmak
  • Başvuran kişi 18 yaşın üstünde olmalı
  • Başvuru resmi sayfa üzerinden yapılmalıdır (Posta veya bizzat elden başvuru kabul edilmemektedir)
  • Başvuru fotoğrafında başvuran kişinin yüzü belirgin bir şekilde görülmeli ve herhangi bir aksesuar (Gözlük, şapka) olmamalıdır
  • Başvuru sonrasında verilen onay numarası saklanmalıdır (Sonuçlar bu numarayla öğrenilebilir)
  • Başvurmak için İngilizce yeterlilik istenmiyor
  • Başvuran kişi evli ise eşini ve 21 yaşından küçük bekar çocuklarını da başvuruya eklemelidir. Eğer Green Card almaya hak kazanırsa eşi ve çocukları da Green Card sahibi olacaktır
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir