Gölge oyunu ve meddahlık geleneği Ramazan akşamlarını şenlendiriyor

Sakarya’da gölge oyunu ve meddahlık geleneğini 25 yıldır yaşatan geleneksel tiyatro sanatçısı Seçkin Bayramoğlu, yazıp oynadığı Karagöz-Hacivat oyunlarıyla ramazan akşamlarını şenlendiriyor

Kültür ve Turizm Bakanlığının “Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı” unvanına sahip Bayramoğlu, gölge oyunu ve unutulmaya yüz tutan meddah geleneğini 25 yıldır yaşatıyor.

Çocukları ve yetişkinleri eğlendiriyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesince Adapazarı Kültür Merkezi önünde açılan Ramazan Sokağı’nda iftar sonrası izleyiciyle buluşan Bayramoğlu, 11’i kendisinin yazdığı 21 Karagöz-Hacivat oyunuyla çocukları ve yetişkinleri eğlendiriyor.

“Çocuklardan çok olumlu tepkiler alıyoruz”

Bu yıl da her çarşamba, cuma, cumartesi ve pazar günleri çocuklar ve “yüreğindeki çocuğu” yaşatan büyüklerle Ramazan Sokağı’nda bir araya geldiklerini belirten Bayramoğlu, “Geleneği hep beraber yaşatıyoruz. Çok güzel anlar yaşıyoruz. Bizim için de ramazan çok eğlenceli ve çok güzel geçiyor.” diye konuştu.

Oyunların 11’ini kendisinin yazdığını, diğerlerinin ise eski olduğunu belirten Bayramoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:

“Geleneği yaşatırken kendimiz de katkı sunup geleceğe aktarmak, günceli yakalamak adına yeni oyunlar yazıyoruz. Meddah hikayelerimiz de var. Her gün ayrı meddah hikayesi anlatıyoruz. Kıssadan hisse öğütlü. Hem çocuklarımıza hem de büyüklerimize günümüzde kaybettiğimiz değerleri hatırlatacak hikayelerden oluşan sahnelerde performans sergiliyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir