Gezginlerin uğrak noktası: Hosteller

Son dönemlerde seyahat tutkunları sevindiren bazı gelişmeler oldu. Bunlarında başında hosteller geliyor. Kafalardaki hostel algısı da gün geçtikçe değişmeye devam ediyor.

Hosteller, ekonomik tatil yapmak isteyenlerin, özgür ruhluların, konfordan ziyade anı yaşayanların değişmeyen adresi oldu. Seyahat etmenin büyük bir lüks olmadığını anlayan genç nesil hostelleri tercih etmeye başlayınca bu sektörde ciddi bir gelişme yaşandı. Bu gelişmeyle birlikte sektörde de rekabet artınca hosteller farklı farklı konseptler oluşturdu.

Bir odada toplu bir şekilde uyumak sizi rahatsız etmiyorsa, büyük bir evde arkadaşlarınızla kalmaktan pek de bir farkı yok aslında. Hatta çeşitli aktiviteler de yapıldığı için çok eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz. Hele bir de farklı insanlarla tanışmayı seviyorsanız, hosteller bulunmaz bir nimet. Çünkü hosteller dünyanın bir çok noktasından gezgin ruhlu insanları bir arada görebileceğiniz ender mekanlardan.

Tabii kalacağınız yeri araştırırken seçici olun, hepsi aynı değil. Kullanıcıların yorum yaptığı ve yüksek puanlı olanları tercih etmekte fayda var. Çünkü bakımsız, kirli ve konforsuz olan hosteller de yok değil. Özellikle Hindistan gibi hijyen konusunda sıkıntıların yaşandığı ülkelere gidecekseniz ekstra dikkat etmeniz gerekiyor.

VİA AMSTERDAM – AMSTERDAM

Hangi gezgin bu muhteşem şehri keşfetmek istemez ki. Tabii sırt çantalı gezginin önceliklerinden biri ucuz hostel bulmaktır. Zaten Amsterdam’daysanız bu durumu sıkıntı etmenize gerek yok, çünkü birbirinden güzel, kaliteli ve ucuz hosteller sizi bekliyor. Bunların arasında Via Amsterdam’ın çok ayrı bir yeri var. Rengarenk dekorasyonu, duvarlarındaki karikatürleri ve şahane graffitileriyle adeta gezginlerin ruhunu yansıtan bir hostel burası. Ayrıca Amsterdam Arena’ya uzaklığı sadece 1,6 kilometre.

Via Amsterdam

LE VİLLAGE MONTMARTRE BY HİPHOPHOSTELS – PARİS

Paris’e giden her gezginin mutlaka uğraması gereken bir hostel burası. Şık tasarımı ve eğlenceli ortamıyla dünyanın en iyi hostelleri arasında. Konum olarak da gayet merkezi bir noktada. Montmarte bölgesine 10 dakikalık yürüme mesafesinde yer alıyor. Bazilika manzaralı terasında diğer konuklarla zaman geçirebilir, ortak alanda kahve içebilir ve tam donanımlı mutfağında da kendi yemeğinizi yapabilirsiniz. Le Village Montmarte by Hiphophostels’in en büyük avantajı da her orada bir klima olması.

 Le Village Montmarte by Hiphophostels

THE BRİCKS ROME – ROMA

Bu hostel harika! Modern dekorasyonu ve mimarisiyle dünyadaki en güzel hosteller arasında yer alıyor. 5 yıldızlı otellerde bulamayacağınız bir dekorasyona sahip olan The Bricks Rome sizi adeta büyüleyecek. Hostelin büyüleyici dekorasyonunu bir tarafa koyup fiyatları inceleyecek olursak, gecelik konaklama ücreti de oldukça uygun. Konumu itibariyle de turistlik merkezlere fazlasıyla yakın.

The-Bricks-Rome

HOSTEL ARTİST ON KITAY – MOSKOVA

Moskova’nın en güzel hostellerinden biri olan Hostel Artist on Kitay’dan bahsedeceğiz. Bu rengarenk hostel içeriği girdiğiniz anda içinizi açacak. Zaryadye Parkı’na 300 metre uzaklıkta bulunan hostelde dekorasyonu ortaya çıkarak öğeler temelde renklerden oluşuyor. Canlı ve parlak renklerin uyumu ile sanatçı ruhlu gezginler için ideal bir konaklama bilgi birikimi sunuyor. Üstelik bazı odalarından nehir ya da şehir manzarasını izleme fırsatınız da oluyor.

Hostel Artist on Kitay

GENERATOR BERLİN MITTE – BERLIN

Dünyada adını duyurmayı başarabilen nadir hostellerden biri olan Generator Berlin Mitte çok keyifli bir ortama sahip. Geniş bir kütüphaneye sahip olan hostel, kitapsever gezginleri oldukça cezbediyor. Bu hostelin en güzel yanı da leziz yemekler yapan restoranlara yakın olması.

Generator Berlin Mitte

GREEN ROOMS – LONDRA

Rengarenk, canlı, hareketli ve konumu mükemmel olan Green Rooms Londra’ya gelen gezginlerin mutlaka gitmesi gereken bir hostel. Şık oda konseptleriyle de kendini diğer hostellerden ayırıyor. Hostelde ücretsiz kahvaltı yapabilir ve Wi-Fi’den yaralanabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir