Bir gezginin sırt çantasında neler olmalı?

Gezgin olmak öyle göründüğü kadar kolay değil fakat çok eğlencelidir. Dünya turuna çıkmış bir gezgini düşünün çok güzel anılar biriktiriyorlar, tabii bununla birlikte birçok zorluk yaşıyorlar. Ama onları gerçekten ‘gezgin’ yapan karşılaştığı sıkıntılar karşısında yılmamaları.

Instagram’da gezginleri takip etmeyi çok seviyorsanız siz de onlar gibi olmak sizin elinizde. Yapmanız gerekenler, gezgin olmak için gerekli şeyleri bilmek. Mesela sırt çantanızı nasıl dolduracağınız bilmek, seyahat ve aynı zamanda bütçe meselesini halletmek.

BİR GEZGİNİN SIRT ÇANTASINDA NELER OLMALI?

Bu soruyu sormadan önce ‘iyi bir sırt çantası nasıl olmalı?’ sorusuna cevap arasak daha iyi olacak? Uzun bir yola çıkacaksanız en yakın arkadaşınız sırt çantanız olacak. İyi bir sırt çantası, çok bölmeli ve en zorlu koşullara bile dayanıklı olmalı. Ayrıca su geçirmemeli ve hafif malzemeden üretilmiş olmalı.

Kaliteli sırt çantası seçerken biraz paraya kıymak zorunda kalabilirsiniz. Yıllar sonra vermiş olduğunuz paraya değdiğini göreceksiniz ve muhtemelen ‘iyi ki zamanında almışım’ diyeceksiniz.

Gelelim bir gezginin sırt çantasında neler olması gerektiğine…

Öncelikle gereken para kazanmak gibi bir planınız varsa (vlog, tasarım,sosyal medya vs.) yanınızda muhakkak iyi bir fotoğraf makinesi ve akıllı telefon ya da tablet olmalı.

İkinci önemli konu tabii hijyen… Eğer doğada olacaksanız temizlik malzemeleri bulmak çok zor. Bundan dolayı çantanızda iş fırçası, diş macunu, mini şampuanlar, ıslak mendiller kesinlikle zorunda.

  • Seyahat edeceğiniz yerlere göre seçilmiş uygun kıyafetler. Ayrıca nereye giderseniz gidin, yanınızda bir yağmurluk bulunması iyi bir fikir.
  • Gideceğiniz yerle ilgili bir gezi rehberi. Her zaman internete ulaşamayacağınızı unutmayın. Bu tür anlarda basılı kaynaklar çok iş görür.
  • Doğa seyahatine gidiyorsanız böcek kovucular ve ilkyardım malzemeleri de mutlaka alınması gereken malzemeler arasında. “O an” ne zaman gelir bilemezsiniz, ama ilkyardım malzemeleri her zaman hayat kurtarır.
  • Sırt çantanızda ihtiyaç duyabileceğiniz şarj aletleri de bulunmalı. Ayrıca yedek güç üniteleri, elektriğe ulaşamadığınız zamanlarda bir acil durum önlemi olarak işe yarayabilir.
3 yorum
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir