Gezginler Torul’u mesken tuttu: Limni Gölü karaca Mağarası burada

Doğu Karadeniz’in en önemli turizm rotalarını içinde barındıran Gümüşhane’nin Torul ilçesi her mevsim gezginleri kendisine çekiyor.

Torul ilçesi, Trabzon-İran transit yolu üzerinde, Harşit Çayı kenarında yer alıyor. İlçe, doğal ve tarihi güzelliklerinin yanı sıra cam seyir terası, Karaca Mağarası, Limni Gölü ve Artabel Gölleri Tabiat Parkı gibi turizm destinasyonlarına ev sahipliği yapıyor.
Yerden 240 metre yüksekte kayalık üzerine inşa edilen, ilçenin kuş bakışı izlenebildiği 90 metrekarelik cam seyir terası, Limni Gölü ve Karaca Mağarası'na yakınlığıyla tercih ediliyor.
Bu kapsamda rotayı Karaca Mağarası'na çeviren ziyaretçiler, örneklerine az rastlanan renk ve motiflerin yer aldığı mağaraya ilgi gösteriyor.

Mağara, beyaz renkte sarkıtlar, dikitler, sütunlar, org desenli duvarlar, bayrak şekilleri, perde damla taşları, mağara çiçekleri ve incileri, traverten havuzları ve basamaklarıyla dikkati çekiyor.
Yöreye gelen gezginler ayrıca Limni Gölü ve Artabel Gölleri Tabiat Parkı’nı da ziyaret ederek, doğanın içinde zaman geçirme, trekking ve foto safari yapma imkanı buluyor.

Bitki örtüsü ve bozulmamış doğasıyla görülmeye değer Limni Gölü Tabiat Parkı, çevresindeki sarıçam, ladin ve köknar ormanlarıyla ön plana çıkıyor.

Torul’un turizm aksında gezintiye çıkan ziyaretçiler, 3 bin 331 metre yüksekliğe sahip Abdal Musa tepesinin eteklerindeki Artabel Gölleri Tabiat Parkı’nı da ziyaret ederek, 21 buzul gölü ve birbiri ardına sıralanan şelaleleri görme şansı yakalıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir