Gazi Yarı Maratonu 15 bin vatandaşla gerçekleştirildi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Gaziantep Valiliği iş birliğiyle düzenlenen Gazi Yarı Maratonu, Antep Savunması’nda şehit olan 6 bin 317 kahramanın anısını yaşatma amacıyla düzenlendi.

Bu yıl beşincisi gerçekleşen maraton, Türkiye’nin sayılı etkinliklerinden biri olarak katılımcılardan tam puan aldı. Maratonda 21K koşusuna 414, 10K koşusuna ise 886 profesyonel atlet katılırken, 15 bin vatandaş halk yürüyüşünde yer aldı.

Etkinlik, uluslararası profesyonel sporcuların yanı sıra 7'den 70'e herkesin katılımıyla şenlik havasında geçti. Emine Konukoğlu Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Berat Halis Kan, öğrencileriyle birlikte halk yürüyüşüne katılarak etkinliklerin her yıl gelişerek devam ettiğini vurguladı. Kan, sporun her yerde her zaman yapılabilmesi için yapılan çalışmalar için teşekkür etti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi sporcusu Ali Turan, maratonun kendileri için önemli olduğunu ve her yıl harika bir organizasyonla gerçekleştiğini belirtti. 47 yıldır bu sporu yaptığını ve yaş kategorisinde kürsüye çıkacağını ifade eden Turan, zorlu bir yarışı başarmakla gurur duyduğunu söyledi. Yarışma sırasında yaşadığı zorluklara rağmen Gazi Yarı Maratonu’nu tamamlamanın kendisi için önemli olduğunu belirtti.

74 yaşındaki sporcu Muharrem Karaçizmeli, 5 senedir katıldığı maratonda bu yıl yaşadığı heyecanı övgüyle ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir