Gastronomi ve tarihin buluştuğu şehir tatilcileri ağırlıyor

Kış sezonunun devam ettiği Erzurum’da bayram tatilini geçirenler hem tarihi mekanları geziyor hem de kentin zengin gastronomisini deneyimliyor

Tarihi yapıları, kış ve termal turizmi, doğal güzelliklerinin yanında gastronomisiyle de öne çıkan Erzurum, Ramazan Bayramı’nda vatandaşların ziyaret rotası arasında yer alıyor.

Kente turlarla ve bireysel olarak gelen ziyaretçiler, Çifte Minareli Medrese, Ulu Camii, Lalapaşa Camii ve Yakutiye Medresesi gibi tarihi ve kültürel mekanları gezerek tarih ve kültür yolculuğuna çıkıyor.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Kuzeydoğu Anadolu Bölge Başkanı Nuh Şenol, bayramda alınan rezervasyonların da bunun göstergesi olduğunu belirterek şöyle konuştu:

“Erzurum’da iki türlü talep mevcut. Bunun biri 15 Nisan’a kadar her türlü kayak organizasyonun açık olması. Palandöken’de yaklaşık 1 metreye yakın kar mevcut. Bir diğer tür de insanların özellikle pandemiden sonra daha çok doğayla iç içe yerlere, keşfedilmemiş yerleri keşfetmeye rağbet göstermeleri, bunun da Erzurum’da karşılanması. Bundan dolayı da kültür ve tarih turizmi anlamında Erzurum’a bayram tatilinde ciddi rağbet var. Özellikle 9 Nisan’dan sonra Doğu’ya tur yapan acenteler, turlarını Ankara’dan, İstanbul’dan ve İzmir’den hareket ettirip bayramı Erzurum-Kars-Ardahan kentlerinde geçiriyor. Bu da tabii ki biz turizmcileri mutlu ediyor.”

“Bayram tatili dolayısıyla tatilimiz devam ediyor”

Turistik Doğu Ekspresi’yle bayram gezisi için arkadaşlarıyla Erzurum’a gelen Zehra Sağlam, “Arkadaşlarımla Yakutiye Medresesi, Ulu Cami ve Palandöken Kayak Merkezi’ne gittik. Burada 3 gün kaldım. Bayram tatili dolayısıyla tatilimiz devam ediyor. Erzurum’u gezdik, Doğu Ekspresi ile şimdi Kars’a gideceğiz.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir