Beyaz cennet Uludağ’da fiyatlar belli oldu: Gecelik 6 bin lira

Bu yıl erken kar yağışı, Uludağ’da kayak sezonunu bekleyenleri sevindirdi. 1’inci ve 2’nci oteller bölgesindeki tesisler, 15 Aralık’ta başlayacak olan sezon için hazırlıklarını sürdürüyor. Yerli turistlerin yanı sıra Rusya, Ukrayna, Uzak Doğu ve Avrupa ülkelerinden gelen rezervasyonlar da dikkat çekiyor.

Uludağ’a erken düşen kar, sezonun erken açılma ihtimalini gündeme getirdi. Otellerde gecelik fiyatlar 6-11 bin TL arasında değişirken, günübirlik ziyaretçiler için maliyet 5 bin lira civarında hesaplanıyor. Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Uludağ Sorumlusu Burak Beceren, kar durumuna bağlı olarak sezonun 15 Aralık yerine 8 Aralık gibi açılabileceğini ifade ediyor. Beceren, özellikle Rusya ve Ukrayna’dan gelen ziyaretçi sayısında artış olduğunu belirtiyor.

Uludağ’da otel konaklamalarının yanı sıra kayak yapmak için günlük maliyetin 5 bin lirayı bulduğu belirtiliyor. Geçen yılki fiyatlarla karşılaştırıldığında, bu yıl konaklama ücretlerinde bir artış göze çarpıyor. Yılbaşı ve sömestr tatili dönemlerinde ise otel fiyatlarının zirve yapması bekleniyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir