Filmlere stüdyo olan Adana Varda Köprüsü

Adana’da gezilecek en güzel yerlerden biri Varda Köprüsü. Muhteşem mimarlık harikası olan köprü çevresinde manzara izleme noktaları da bulunuyor. Herkesi hayran bırakan Varda Köprüsü bazı yabancı filmlere de stüdyo olmuş durumda. Her noktadan muhteşem manzara sunan köprünün yapımı da işçilere ait. El emeği ile yapılan mimariyi kıymetli ve dünyada tek yapan detay da bu.

Aynı zamanda Varda Köprüsü çevresinde işçilerin elleriyle kazdığı tünel yollar da var. Köprünün yapımında kolay ulaşım sağlamak için sarp kayalıkları kazarak yol açmışlar. Varda Köprüsü yerden metrelerce yüksekte ve kayalıklar üzerine kurulmuş. Derin bir vadi üzerinde yükselen köprü iki kayadan oluşan dağı birbirine bağlayan demir yolunu tutuyor. Tren yolu bulunan köprüde hem mühendislik harikası hem de tarih göze çağırıyor. Buraya gelen herkesi kendine hayran bırakan köprüyü özel yapan tarihi ve mimari yapısı.

Varda Köprüsü

Yerden 100 metre yükseğe inşa edilen Varda Köprüsü Hicaz Demiryolu’nu birbirine bağlayan en önemli nokta aynı zamanda. Yapıldığı dönemde çok önemli ticaret yolu olmuş. Günümüzde sadece turistik gezilerde görmek için kullanılsa da burada hala tren yolu kullanılıyor. İsteyenler çevresindeki izleme noktalarında oturarak doğayı ve köprüyü izliyor. İsteyen turistler de trende yolculuk yaparken buradaki köprüyü ve manzarayı trenden fotoğraflıyor.

Köprüler diyarı Adana’nın her bölgesinden köprü yükseliyor. Merkezde ve ilçelerde yer alan köprüler dünyanın da ilgisini çekiyor. James Bond filminde stüdyo olmuş Varda Köprüsü. Diğer bir adı da Alman Köprüsü. Her saat ve günde gelerek burayı gezebilirsiniz.

Adana Alman Köprüsü

1907- 1912 yılları arasında alamnlar tarafından inşa edilmiş. İstanbul Hicaz demir yolunun tamamlanması içni inşa eidlmiş. Almanlar tarafından yapıldığı için alman Köprüsü oalrak da biliniyor.

Bir dünya yıldızı olan köprü çevresinde çok güzel bir doğa bulunuyor. Dev kanyon üzerine inşa edilen köprü harika manzara sunuyor. Bu manzarayı izlemek isteyen herkes buraya akın ediyor. Resim tablosu gibi her yerinden farklı bir manzara sizi karşılıyor.

Adana Varda Köprüsü

VARDA KÖPRÜSÜ NEREDE?

Varda Köprüsü Adana’nın merkezine bir saat uzaklıkta bulunuyor. Karaisalı ilçesinde yer alan köprüye toplu taşıma ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda özel aracınızla da çevredeki belirli bir noktaya kadar gelerek buradan yürüyerek köprü manzarasını izleyebilirsiniz.

Adana’nın sembolü Taş Köprü

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir